logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3110c nie włącza się – zatrzymanie podczas flashowania w Phoenix

pietel8 29 Lip 2011 21:29 5292 14
REKLAMA
  • #1 9773079
    pietel8
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Próbuję uruchomić martwą nokię 3110c za pomocą programu Phoenix. Po wybraniu zakładki no conection uruchamiam proces za pomocą opcji refubrish i dochodzę do tego momentu
    Zmieniałem port USB i wersje oprogramowania nie wiem co dalej , proszę o pomoc!

Proszę zmienić temat na zgodny z regulaminem. jever 23
  • REKLAMA
  • #2 9773390
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 347
    Napisz coś więcej o historii tego telefonu. Nie był przypadkiem zalany? Poza tym w drugim oknie masz po kolei napisane co masz robić.

Gdybyś miał dalej problemy podaję film instruktażowy:

http://www.youtube.com/watch?v=mrK2tSAujGI

jeżeli to nie pomoże pisz co wcześniej działo się z tym tel to może coś poradzimy.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 9776342
    pietel8
    Poziom 10  
    Wykąpana w izopropanolu i efektu brak. Niestety nie znam historii telefonu. Na podstawie product code 0549592 z obudowy myślę ze jest to ERA.Oto efekt końcowy Phoenix:

Dodam jeszcze gdy podłączam telefon do komputera co jakiś czas słychać sygnał podłączenia urządzenia i za chwilę rozłączenia, i tak na przemian.
    W związku z tym że telefon jest martwy, czy jest jakiś program do podejrzenia wersji oprogramowania zainstalowanego na nim poprzez kabel USB?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9776929
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Jeżeli nie wczyta Tobie telefonu to nie sprawdzisz firmware. Telefon wygląda mi na zalany, ew padnięty procek. Izo za mało - myjka, wygrzanie hotairem. Jak nie pomoże tel pod boxa i zobacz co się dzieje. Jak nie masz tego jak sprawdzić nikt Ci tutaj za wiele nie pomoże więcej. Wygląda mi na tel po niezłym zalaniu albo sporym upadku.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 9780821
    pietel8
    Poziom 10  
    Dochodzę do takich samych wniosków. Spróbuję jeszcze z tym box-em. Ale dzięki za fatygę.
  • #6 9781504
    mimor555
    Poziom 24  
    Ocena: 48
    Sterowniki zainstalowane dobre ? Sprawdź w menedżerze urządzeń jako co jest wykrywany( jeśli w ogóle jest) i jaki sterownik za niego odpowiada. Masz zainstalowane NSU lub inne programy ?
  • #7 9783831
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    A właśnie... zapomniałem. Próbowałeś na innym kompie, gdzie jest zainstalowany Phoenix?? Ja Phoenixa mam zainstalowanego jedynie na stacjonarnym, gdzie inne programy od GSMu nigdy nie były instalowane, bo kiedyś miałem problemy z wczytywaniem fonów.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 9784547
    pietel8
    Poziom 10  
    Na pewno to nie wina sterowników, inne telefony nawet tą samą markę, wczytuje bez problemu.
  • #9 9880279
    klementynka8
    Poziom 2  
    Witam ma rowniez ten sam problem z nokia 3110c tylko ze u mnie nie znajduje product code, i nie mam pojecia dlaczego. Prosze o pomoc.............
  • #10 9880563
    internick
    Poziom 36  
    Ocena: 555
    @klementynka8 Phoenixem próbujesz?

Takie kroki podjęłaś?

1. Po otwarciu Phoenixa wybieramy NO CONNECTION i klikamy na File -> Open Product.

2. Wybieramy RM-237 jeśli to 3110 Classic.

3. Klikamy na Flashing -> Firmware Update.

4. W polu Product Code wybieramy taki, który nas interesuje.

I tutaj nie wyskakuje lista PC? Jeśli tak to zainstalowałaś (-eś) Firmware nie tutaj gdzie trzeba.

Zapoznaj się z tym tematem:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1836304.html
  • #11 9881929
    klementynka8
    Poziom 2  
    Witam wszystko przebiega dokladnie tak, tylko do momentu gdy wybieram firmware update i tam trzeba kliknac w kwadracik z trzema kropkami ... kolo product code gdy klikam to nic mi nie odnajduje tylko wyskakuje-Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified. Mam wrazenie ze cos nie tak zrobilam w navifirm nie zainstalowalam czegos..... pROSZE o pomoc i jestem wdzieczna

Dodano po 56 [sekundy]:

tak phoenixem probuje

Dodano po 7 [minuty]:

Jesli to mozliwe to prosilabym o dokladna instrukcje jak mam to zrobic od poczatku. Mam zainstalowanego Phoeneixa Service Software 2011.02.000.44842 oraz navifirm.exe version 0.1 poniewaz wyczytalam ze jest to potrzebne do pobrania plikow nie wiem jak to dokladnie sie nazywa. Ale z tym navifirm poszlo dobrze tylko nie wiem czy wszystko zainstalowalam jak powinno byc. Tak czy siak prosze o pomoc dziekuje i pozdrawiam
  • #12 9882068
    internick
    Poziom 36  
    Sprawa banalnie prosta. Omawiana wiele razy w wątku, którego link podsunąłem. Źle umiejscowiony "Product Location".

Ja to bym zrobił w ten sposób:

a) odinstaluj wszystko co z Nokią związane,

b) pobierz starszą wersję Phoenixa, np.
    https://rapidshare.com/#!download|887tl4|445734459|Phoenix_Service_Software_2011.02.000.44842_Cracked.rar|103248

c) pobierz soft:
    https://rs652l34.rapidshare.com/#!download|652tl3|355705487|rm237_CareDP_9.00_NDT_07.30_3110c.exe|17797|RapidPro%20expired.%20%2834fa3175%29

d) soft zainstaluj do:

- Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Nokia\Packages

- Windows 7: C:\Program Data\Nokia\Packages

e) próbuj flashować
  • REKLAMA
  • #13 9882363
    klementynka8
    Poziom 2  
    Dzieki za pomoc soft zainstalowal mi sie na c pulpit moze dziwne.....ale jak mam go zainstalowac do c/Program Data/Nokia/Packages. Przy instalacji nie bylo wyboru jestem troszke ciemna... dzieki
  • #14 9882848
    internick
    Poziom 36  
    Odinstaluj soft i przystąp ponownie do jego instalacji. Po otwarciu pliku klikasz 2x Next i masz taką informację:

Jeśli lokalizacja jest inna niż na moim zrzucie to zmień na taką jaką Ci podałem w zależności od systemu operacyjnego.
  • #15 9883055
    klementynka8
    Poziom 2  
    Kolejny krok za mna i kolejny przede mna.... product code odnaleziony ale po atwierdzeniu jego wyskakuje----Currently selected data-package retrieving failed. 0x840E0818(-2079455208)-Framework: the digital signature verification failed because the signature filed could not be found. Jesli nie nadwyrezam Twojej cierpliwosci to pomocy, wielkie dzieki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbuje uruchomić martwy telefon Nokia 3110c za pomocą programu Phoenix, jednak napotyka problemy z połączeniem i identyfikacją urządzenia. W odpowiedziach sugerowane są różne metody diagnostyki, w tym sprawdzenie historii telefonu, instalacja odpowiednich sterowników oraz użycie myjki ultradźwiękowej w przypadku zalania. Użytkownicy dzielą się również instrukcjami dotyczącymi poprawnej konfiguracji programu Phoenix oraz lokalizacji plików oprogramowania. Problemy z identyfikacją produktu oraz błędy związane z cyfrowym podpisem są również omawiane, co wskazuje na możliwe uszkodzenia sprzętowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA