logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala KX-TDA 200 jak aktywować linię wewnętrzną ?

elmuzyk 02 Sie 2011 07:42 1873 5
REKLAMA
  • #1 9784595
    elmuzyk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam i proszę o pilną pomoc. Opiekun centrali KX-TDA200 jest w tej chwili niedostępny, a ja muszę aktywować dwa numery wewnętrzne, które są przypisane do jednego pomieszczenia. Linie te już pracowały kiedyś, ale potem po opuszczeniu lokalu przez użytkownika prawdopodobnie zostały zablokowane. Objaw jest taki, że po podniesieniu słuchawki sygnał jest ciągły, ale po wybraniu dwóch cyfr np: 22 sygnał przechodzi w przerywany. Mam dostęp do komputera na którym jest zainstalowany program (panel programowania). Mam instrukcję, ale nim dotrę do potrzebnej mi informacji, może na skróty mi ktoś szybciutko pomoże ? :)
  • REKLAMA
  • #2 9786286
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 98
    Na początek musisz wiedzieć gdzie, na którym porcie, na której karcie masz podłaczone te wewnętrzne. Jesteś w stanie to zidentyfikować?
    RP
  • REKLAMA
  • #3 9788968
    elmuzyk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ok, jutro przyjrzę się bliżej instalacji.
    Dzisiaj wyczytałem w instrukcji, że z telefonu "kierownika" można odblokować numer wewnętrzny.

Centrala KX-TDA 200 jak aktywować linię wewnętrzną ?

Niestety, linia, która może być "kierownika" nie działa prawidłowo. Po podniesieniu słuchawki słychać przed sygnałem ciągłym dwa razy po dwa sygnały krótkie. Przy próbie wybierania numeru, po trzeciej cyfrze pojawia się sygnał zajętości. Rozmowy przychodzące można odbierać bez problemu.
    Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w konserwacji central telefonicznych proszę o przekazywanie wskazówek jak dla laika :D
    Do centrali przez kabel USB podłączony jest komputer z zainstalowanym panelem do obsługi centrali. Komputer też przez RS232 i moduł pośredni jest połączony z centralą w celach bilingowych.
  • REKLAMA
  • #4 9853899
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Najpierw spróbuj wybrać z tego telefonu numer *790. Skasujesz przypadkowe ustawienia.
  • REKLAMA
  • #5 9855616
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 98
    Grzechu L. napisał:
    Najpierw spróbuj wybrać z tego telefonu numer *790. Skasujesz przypadkowe ustawienia.

A co to ma wspólnego z programowaniem centrali?
    RP
  • #6 11589037
    koci.byk
    Poziom 9  
    Grzechu L. napisał:

Bardzo dzięki za tę odpowiedź :)

całkiem nie w temacie, ale bardzo się ten kod przydaje!

Pozdrawiam!
REKLAMA