logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fujitsu Siemens L9ZA - nie działa po podłączeniu do PC

tomas1k 02 Sie 2011 16:29 2190 10
REKLAMA
  • #1 9785239
    tomas1k
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Mam pytanie panowie czy ktoś się spotkał z taką sytuacją że monitor podłączony do Laptopa działa bardzo ładnie bez zarzutów, a gdy podłączam go do komputera PC monitor uruchamia się i dioda włącznika zaczyna pulsować ! Spotkałem się z tym przy monitorze Fujitsu Siemens i kilka tygodni wcześniej przy monitorze Packard Bell może ktoś wie jaka może być tego przyczyna ?
  • REKLAMA
  • #2 9785486
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    Wina karty grafiki w kompie.
  • REKLAMA
  • #3 9785522
    tomas1k
    Poziom 11  
    Nie chcę podważać tej wypowiedzi, ale podłączyłem do kompa PC kolegi i to samo się dzieje

Proszę uzupełnić tytuł postu- zgodnie z regulaminem pkt.3.1.15 [dzimi]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9785693
    I.CH.
    Poziom 10  
    Skoro podłączony do laptopa pracuje to chyba jednak dobry. Może w PC masz ustawione takie parametry (rozdzielczość, częstotliwość), których ten monitor nie jest w stanie obsłużyć?
  • #6 9785732
    tomas1k
    Poziom 11  
    Monitor to Fujitsu Siemens model L9ZA. Co do rozdzielczości zaraz sprawdzę

Dodano po 15 [minuty]:

Ustawiłem na rozdzielczość 800 na 600 pikseli i zamieniłem monitory w PC i to samo Siemens tylko miga kontrolka włącznika a obrazu zero . Nie znam się zbytnio na elektronice ale czy czasem w laptopie nie jest czasem wysłane dodatkowe zasilanie kablem łączącym kompa z monitorem a w PC nie ma tego? czy to raczej błędne myślenie .
  • #7 9787023
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    Błędne myślenie.
  • #9 9787556
    tomas1k
    Poziom 11  
    Można poprosić o podpowiedz jak sprawdzić elektrolity w przetwornicy
  • #10 9787726
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1284
    A jaki problem wymienić te parę kondensatorów - koszt niewielki, a pewność działania.
  • #11 9787792
    tomas1k
    Poziom 11  
    ok rozumie , napisze jaki będzie efekt po wymianie

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

Bardzo dobra diagnostyka - dziękuję bardzo wszystko śmiga Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Monitor Fujitsu Siemens L9ZA działa poprawnie po podłączeniu do laptopa, ale nie uruchamia się prawidłowo po podłączeniu do komputera PC, co objawia się pulsującą diodą włącznika. Użytkownicy sugerują, że problem może leżeć w ustawieniach rozdzielczości lub częstotliwości, które są niekompatybilne z monitorem. Inna możliwość to uszkodzenie elektrolitów w przetwornicy monitora, co jest częstym problemem w tym modelu. Po wymianie kondensatorów monitor zaczął działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA