logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk WD 1TB: Brak widoczności partycji NTFS na PC, działa na laptopie. Co zrobić?

adashkoadashko 08 Sie 2011 17:46 1177 2
REKLAMA
  • #1 9803991
    adashkoadashko
    Poziom 10  
    Witam - mam nietypowy problem, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, a więc:

Mam dysk zewnętrzny WD 2,5'' 1TB - podzieliłem go sobie na partycje - 850GB zostało w NTFS, natomiast resztę, 80GB odłączyłem tworząc nową partycję i formatując ją na FAT32 w celu podłączenia do PS3.

Wszystko niby pięknie - Acronis Disk Director, którym to dzieliłem dysk na podglądzie pokazuje obie partycje:

Dysk WD 1TB: Brak widoczności partycji NTFS na PC, działa na laptopie. Co zrobić?

W Windowsowym zarządzaniu dyskami także pokazuje obie partycje:

Niestety w Eksploratorze Windows widnieje już tylko ta mało 80-gigabajtowa partycja, a na tę dużą NTFS'ową nie mogę się dostać - ale uwaga tylko na moim komputerze.

Podłączyłem dysk do laptopa i widzi obie partycje, obie działają bezproblemowo, tylko na moim kompie stacjonarnym jest problem.

Co mogę zrobić żeby mój komp stacjonarny na którym dokonywałem podziału "zobaczył" tę drugą partcję?

Dziękuję z góry za wszelkie sugestie i podpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9804008
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Nadaj literę.
  • #3 9804095
    adashkoadashko
    Poziom 10  
    Ależ gafa, nie zauważyłem tego - dziękuję @artaa :)
REKLAMA