logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór bezpiecznika termicznego do grzejnika konwektorowego 10A/250V/142°C

Norbert_lubin 24 Lis 2004 08:23 6158 1
REKLAMA
  • #1 1008641
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    witam i prosze o pomoc przy doborze bezpiecznika termicznego wew. w/w grzejnika jedyna zecz jaka dala sie odczytac to 10A / 250v ale jesgo wartosc temperatorowa nie wszystko dziala z wyjatkiem tego bezpiecznika i nie wiem jaki moge tam zamontowac nie chcial bym by mi przez moja nie uwage splonelo mieszkanie:)

kupilem bezpiecznik o wartosciach 10A/250v/142.C czy nie bedzie za maly albo za wielki do tego wynalazku prosze o informacje zwiazane z doborem tego bezpiecznika tym bardziej ze jest umieszcziony pod częścia grzejna dziekuje i zyczemilego dnia

DZieki bardzo faktycznie to zamocny bezpiecznik kupilem ale co do tego bimetalu to juz bł zmostkowany bo wypalony wiedz dziala ale bez bimetalu pozdrawiam i dzieuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 1013059
    apis65
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    jezeli element grzejny konwektora jest z ciękich "tasiemek" metalowych to termik powinien miec wartośc 113 lub 121 st C, jezeli jednolity ze stopu aluminim 137 do 142 st C - w zaleznosci od producenta.
    Jednak przy wymianie termika zwroc uwage na występujące obok drugie zabezpieczenie termiczne, zwróc uwage na jego stan - postaraj się nie odkształcic styków (jeden z nich to bimetal) - on wylącza obieg po uzyskaniu okreslonej temperatury JAKO PIERWSZY, gdy zawodzi - siada zabezp termiczne jednorazowe (jak u ciebie) - pozdrawiam i powodzenia[/b][/code]
REKLAMA