logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór amplitunera i odtwarzacza CD do trójdrożnych kolumn 100W, 8 Ohm, budżet 600zł

Pumpkinfan 15 Sie 2011 11:53 1346 2
REKLAMA
  • #1 9826329
    Pumpkinfan
    Poziom 9  
    Posiadam solidne kolumny podłogowe, samoróbki. Dostałem je niedawno w spadku, zostały złożone przez profesjonalistę w latach 80. Wiem jedynie, że są trójdrożne ze zwrotnicami, moc jednej kolumny 100W, impedancja 8 Ohm. Szukam na allegro używanego sprzętu audio z duszą, który idealnie by z nimi współgrał. Mam na myśli amplituner+odtwarzacz cd. Od razu mówię, że mam zamiar przeznaczyć nie więcej niż 600zł i nie wiem za bardzo na co się zdecydować. Biorę pod uwagę firmę Marantz, Denon, Pioneer, Harman Kardon, Yamaha. Doradźcie coś proszę, bo wybór jest spory, a nie chcę kupić sprzętu zbyt starego i niekompatybilnego z kolumnami. Kolumny mają prawdopodobnie wewnątrz głośniki Pioneera.

PS. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale na sprzęcie zamierzam słuchać głównie rocka, rocka progresywnego, metalu itp.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9826382
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 840
    Podaj co to dokładnie za kolumny. Bo można polecić każdy wzmacniacz a okaże się że te kolumny są ,,niekompatybilne'' z oczekiwaniami.
    Pod mocniejsze brzmienia ja bym sugerował wziąć Yamahę - jest dynamiczna i dość ,,ostra''.
  • #3 9828783
    Pumpkinfan
    Poziom 9  
    Niestety nie jestem w stanie podać więcej szczegółów odnośnie kolumn. Jedna kolumna waży 15 kg, ale nie sądzę ,aby miało to jakieś znaczenie. Sprzęt oczywiście ma służyć w warunkach domowych :)

Czy godny polecenia może być amplituner Denon DRA-585RD + odtwarzacz DCD-895 ? Ewentualnie odtwarzacz w przedziale od DCD-895 do DCD-725 :)

Co myślicie?
REKLAMA