logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE40B550 - zmiana modelu w opcjach serwisowych, TV nie włącza się

baasiik 16 Sie 2011 08:55 1059 5
REKLAMA
  • #1 9829305
    baasiik
    Poziom 10  
    posiadam telewizor samsung LE40B550 chciałam oglądać na nim filmy z usb znalazłam opis postępowania na tej stronie i wszystko dobrze pojawiła sie ikona "movie" ale filmy nie działały nadal. Doczytałam że trzeba zmienić model na B650 po wejściu w opcje serwisowe i później zmieniłam model przez przypadek na .....700 i wyłączyłam tv!!!!!i juz nie mogłam go włączyć dioda na tv mruga i nic sie nie dzieje po wyłączeniu z prądu pali sie ciągle jak na czuwaniu ale później nic sie nie dzieje przy ponownej próbie włączenia?? proszę o poradę co z tym można jeszcze zrobić ???

Zgłoś do moderatora +3pkt
  • REKLAMA
  • #2 9829404
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    No to teraz czeka Cię wizyta w serwisie. Tyle razy było tu powtarzane aby laicy/lamerzy nie wchodzili w tryb serwisowy, jak grochem o ścianę, nic nie dociera. Zapłacisz minimum 200 złotych to się nauczysz.
  • REKLAMA
  • #3 9829453
    baasiik
    Poziom 10  
    prosiłam o poradę a nie o pouczanie kim jestem pomyłki zdarzają się najlepszym
  • REKLAMA
  • #4 9829457
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    Taka pomyłka nie zdarzyłaby się, gdybyś bez sensu nie grzebała w trybie serwisowym. Przykro mi ale nazywajmy rzeczy po imieniu.

Powiem Ci że do wymiany i zaprogramowania masz pamięć eeprom, ale co Ci po takiej informacji jak pewnie nie wiesz o co chodzi. Dlatego proponuje serwis. Jeżeli masz TV na gwarancji możesz spróbować zgłosić uszkodzenie, ale w serwisie Samsunga też pracują kompetentni ludzie i kumaty serwisant "wyczai" co nabroiłaś.
  • REKLAMA
  • #5 9829530
    baasiik
    Poziom 10  
    teraz mogę podziękować o taką rzeczową poradę mi chodziło
  • #6 9830838
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Brak podstaw do zakładania tematów w działach RTV.
REKLAMA