Witam. Otóż od 4 dni mam mianowicie problem że gdy włączam komputer to jakaś sekunda, dwie po jego włączeniu komputer się resetuje (oznaki to przyspieszenie wentylatora zasilacza oraz DVD się załącza od nowa) i tak może się powtórzy to jeszcze raz i komputer się włącza normalnie. Po takim czymś może się zawiesić przy uruchamianiu systemu (Windows 7 Ultimate x64) to wtedy daję reset komputer się włącza normalnie. Jak pochodzi na Windowsie 10 minut i nic się nie dzieje to tak działa cały dzień bez zarzutu można włączać ponownie itd. Czasami jest tak że jak włączam komputer to po 2 sekundach są włączane średnie obroty wentylatora zasilacza (normalnie chodzi na wolnych) i tak można czekać do nieskończoności (monitor jest czarny jak by był od niego kabel odpięty). Wtedy jak się zresetuje albo wyłączy z prądu to tak może jeszcze z 2 razy się stanie i potem normalnie działa. Raz się zdarzyło że po włączeniu systemu i kompresowaniu pliku po prostu się zawiesił, reset i działał resztę dnia normalnie, a dzień wcześniej jak się zawiesił to po sekundzie czarny ekran i monitor nie reaguje jak by kabel od komputera odpiął. Chciałbym dodać że pół roku temu dokupiłem pamięci DDR2 Kingstona w dual channel 4 GB i po ich kupieniu sytuacja w tym stylu była tylko dwa razy, a na samym początku był problem z tymingami to się dokładnie czym innym objawiało (np. podczas kompresowania blue screen). Tutaj podaję parametry komputera:
Pozostałych dodatków nie wymieniam bo raczej ważne nie są. Tak po tych objawach sugerowałbym się że zasilacz siada ale pewności nie mam, wolę spytać doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuje za pomoc.
Cytat:- Płyta główna: ASRock A780GXH/128M
- Zasilacz: Cooler Master 620 (Był on wraz z obudową Cooler Gladiator 600)
- Procesor: AMD Phenom II X4 Black Edition 940, 3000 MHz
- Pamięć: Patriot Memory 8500EL Series 2x (były one przy kupnie komputera) i Kingston 2G-UDIMM x2 (Numer seryjny 453C5D79h) (dokupowane pół roku temu)
- Karta graficzna: Powercolor ATI Radeon HD 4890
- Dysk Twardy Seagate Barracuda 7200.12 x2 (W systemie Raid-0)
Pozostałych dodatków nie wymieniam bo raczej ważne nie są. Tak po tych objawach sugerowałbym się że zasilacz siada ale pewności nie mam, wolę spytać doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuje za pomoc.