logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego znika miejsce na dysku C w HP Pavilion dv6700 z Vista?

szerszen6666 18 Sie 2011 15:05 2115 17
REKLAMA
  • #1 9837232
    szerszen6666
    Poziom 9  
    Jestem posiadaczem laptopa Hp Pavilion dv6700 juz od 3 lat i jakos do tej pory nie mialem problemu ze znikajacym miejsce z dysku C (nie systemowy), ale ostatnia problem ten sie pokazal, wrecz nasilil, a mianowice kiedy "siedze" na interneci znika mi miejsce z dysku, kiedy przy wlaczeniu komputera bylo 66,3 Gb wolnej przestrzeni, podczas serfowania niekiedy przestrzen ta kurczy sie do paru Mb (czasem do 0!!!), skanowalem dysk C programami ccleaner, glary utilities, ashampoo i nic nie wykazywaly poza paroma Kb zajetej przestrzeni zdolnej do usuniecia, ale to nie rozwiazywalo problemu :cry: Moze moj problem to dla was drobnostka, ale dla mnie nie, wiec prosze o pomoc :|
  • REKLAMA
  • #2 9838883
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Ocena: 32
    Sprawdź ilość pamięci wirtualnej, czy nie jest ustawiona do nieskończoności, opcje przywracania systemu, kopię zapasową, przeskanuj dysk porządnym antywirusem, sprawdź foldery temp i ich lokalizację. Jak wszystko będzie ok, to pomyślimy, co dalej.

Pozdrawiam
  • #3 9839472
    Fezzy
    Poziom 12  
    Cześć,
    Proponuję wejść we Właściwości określonej partycji, następnie wybrać opcję Narzędzia > Sprawdź > zaznacz Automatycznie napraw błędy systemu plików oraz (chyba to było w XP) Gruntowne skanowanie, czy jakoś tak. To powinno pomóc.
    Jeśli nie, daj znać.
    Pozdrawiam
  • #4 9841186
    szerszen6666
    Poziom 9  
    starepc.pl napisał:
    Sprawdź ilość pamięci wirtualnej, czy nie jest ustawiona do nieskończoności, opcje przywracania systemu, kopię zapasową, przeskanuj dysk porządnym antywirusem, sprawdź foldery temp i ich lokalizację. Jak wszystko będzie ok, to pomyślimy, co dalej.

Pozdrawiam

Ale twoim zdaniej jaki jest porzadny antywirus??
  • REKLAMA
  • #5 9841260
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    1. Czy podczas "siedzenia na internecie" oglądasz filmy on line lub transmisje w takim samym trybie (na przykład NASA TV)?
    2. Co się dzieje z wolnym miejscem po wyłaczeniu przeglądarki?
  • REKLAMA
  • #6 9841357
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Przeskanuj na początku Microsoft Security Essentials, jest darmowy.
  • #7 9841362
    szerszen6666
    Poziom 9  
    jankolo napisał:
    1. Czy podczas "siedzenia na internecie" oglądasz filmy on line lub transmisje w takim samym trybie (na przykład NASA TV)?
    2. Co się dzieje z wolnym miejscem po wyłaczeniu przeglądarki?

ad 2 Wolna przestrzen nie zwiekasz sie, tylko jest na stałym pozionie.
    ad 1 Jesli cos ogladam to najwyzej krotki filmik, poniewaz nie mam stalego lacza z internetem tylko "internet mobilmy" a taki ma ograniczana ilosc pobranych danych wiec nie moge sobie pozwolic na ogladanie dlugich filmow :|
  • #8 9841378
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Zadam jeszcze jedno pytanko, jaka przeglądarka?
  • #9 9843539
    szerszen6666
    Poziom 9  
    starepc.pl napisał:
    Zadam jeszcze jedno pytanko, jaka przeglądarka?

Internet Explorer najnowszan wersja, a czemu pytasz?
  • #10 9843555
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Jak masz ustawione wartości dla cache i danych tymczasowych przeglądarki?

Pozdrawiam
  • #11 9843608
    szerszen6666
    Poziom 9  
    starepc.pl napisał:
    Jak masz ustawione wartości dla cache i danych tymczasowych przeglądarki?

Pozdrawiam

Nie mam zielonego pojecia jakie sa te wartosci i co to wogole jest ten cache :|
  • #12 9843722
    starepc.pl
    Poziom 24  
    OK, podaj mi ile zajmuje u Ciebie folder: C:\Users\[username]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files

Pozdrawiam
  • #13 9844288
    szerszen6666
    Poziom 9  
    starepc.pl napisał:
    Przeskanuj na początku Microsoft Security Essentials, jest darmowy.

Jedno pytanie do tego programu, a mianowicie czy on czasem nie sciaga danych z internetu?? Bo odkad go zainstalowalem pobor danych znaczaco wzrosl.
  • #14 9844291
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Na początku musi pobrać aktualizacje, a potem możesz je wyłączyć.
    Antywirus bez definicji jest jak żołnierz bez karabinu ;)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #15 9845107
    szerszen6666
    Poziom 9  
    1 Trzy raz juz probowalem przeskanowac dysk C i za kazdym razem komputer mi sie zawiesil nie wiedziec czemu, bo nic na nim nie robilem, aby czasem nie przeszkodzic.
    2 O co chodzi z tymi punktami i po co one sa?
  • #16 9845152
    starepc.pl
    Poziom 24  
    1. Czyli coś możesz mieć nieproszonego na dysku. Uruchom komputer w trybie awaryjnym, odpal MSE i wtedy przeskanuj
    2. O jakie punkty Ci chodzi?

Pozdrawiam
  • #17 9853682
    szerszen6666
    Poziom 9  
    Skanowalem dysk w trybie awaryjnym i co, i nic zawiesil sie :( Szczerze powiedziawszy mam tego dosyc, bo odkad zaczolem grzebac to jest coraz gorzej codziennie przywracanie systemu, a komputer sie wlacza tak dlugo, ze moge isc na papierosa, a jak juz sie wlaczy to w kazdej chwili sie moze zawiesic i to oczekiwanie na jego reakcje, az mnie do szalu doprowadza, wiec dzieki panowie za szczere checi, ale w piatek juz sie z kumplem umowilem i bedzie format ze zmiana systemu na 7.
  • #18 9853781
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Zanim przeinstalujesz system to sprawdź jeszcze SMART dysku twardego, bo tutaj może być przyczyna i problem.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa HP Pavilion dv6700 z systemem Vista zgłasza problem z znikającą przestrzenią na dysku C, która zmniejsza się podczas przeglądania internetu. Pomimo użycia programów takich jak CCleaner, Glary Utilities i Ashampoo, problem nie został rozwiązany. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień pamięci wirtualnej, opcji przywracania systemu, skanowanie dysku antywirusem (np. Microsoft Security Essentials), a także analizę folderów tymczasowych i wartości cache przeglądarki. Użytkownik planuje formatowanie dysku i zmianę systemu na Windows 7, jednak przed tym zaleca się sprawdzenie stanu dysku twardego (SMART).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA