Witam. Za okazyjne pieniązki kupiłem kartę jak w temacie. Problem z nią jest taki że nie chce zainstalować sterowników ponieważ nie zgadza się "subsys" w identyfikatorze sprzętu. Karta ma taki :
PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_10615B2F&REV_01
a sterowniki na których działała wcześniej lub oryginał z płyty:
%TTbudget_1019.Name%=ttBudget2,PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_101913c2
System znajduje ją bez problemu jako kontroler multimediów niestety nie da rady ich zainstalować.
Jeżeli w pliku sterownika zmienię subsys na ten z karty instaluje normalnie ale nie da rady uruchomić sprzętu (kod10 (windows xp)).
Żadnych wizualnych uszkodzeń karty, wygląda idealnie.
Moje pytanie jest następujące.. czy jest możliwość aby dane sprzętu zmieniły się tak same z siebie? czy jest jakaś możliwość powrotu do normalności?
Pytam ponieważ spotkałem się z takim problemem pierwszy raz.
Zaznaczę że próbowałem różnych sterowników i niestety żaden nie jest zgodny z subsys mojej karty...
Dla pewności lutów przedmuchałem ją delikatnie hotem- brak rezultatów, czyściłem złącze pci- również brak zmian...
PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_10615B2F&REV_01
a sterowniki na których działała wcześniej lub oryginał z płyty:
%TTbudget_1019.Name%=ttBudget2,PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_101913c2
System znajduje ją bez problemu jako kontroler multimediów niestety nie da rady ich zainstalować.
Jeżeli w pliku sterownika zmienię subsys na ten z karty instaluje normalnie ale nie da rady uruchomić sprzętu (kod10 (windows xp)).
Żadnych wizualnych uszkodzeń karty, wygląda idealnie.
Moje pytanie jest następujące.. czy jest możliwość aby dane sprzętu zmieniły się tak same z siebie? czy jest jakaś możliwość powrotu do normalności?
Pytam ponieważ spotkałem się z takim problemem pierwszy raz.
Zaznaczę że próbowałem różnych sterowników i niestety żaden nie jest zgodny z subsys mojej karty...
Dla pewności lutów przedmuchałem ją delikatnie hotem- brak rezultatów, czyściłem złącze pci- również brak zmian...