logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technotrend TT-Budget S2-3200 - Niezgodność identyfikatora sprzętu i sterowników

coolbart 18 Sie 2011 22:54 1513 7
REKLAMA
  • #1 9838985
    coolbart
    Poziom 11  
    Witam. Za okazyjne pieniązki kupiłem kartę jak w temacie. Problem z nią jest taki że nie chce zainstalować sterowników ponieważ nie zgadza się "subsys" w identyfikatorze sprzętu. Karta ma taki :
    PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_10615B2F&REV_01

a sterowniki na których działała wcześniej lub oryginał z płyty:

%TTbudget_1019.Name%=ttBudget2,PCI\VEN_1131&DEV_7146&SUBSYS_101913c2

System znajduje ją bez problemu jako kontroler multimediów niestety nie da rady ich zainstalować.

Jeżeli w pliku sterownika zmienię subsys na ten z karty instaluje normalnie ale nie da rady uruchomić sprzętu (kod10 (windows xp)).

Żadnych wizualnych uszkodzeń karty, wygląda idealnie.

Moje pytanie jest następujące.. czy jest możliwość aby dane sprzętu zmieniły się tak same z siebie? czy jest jakaś możliwość powrotu do normalności?

Pytam ponieważ spotkałem się z takim problemem pierwszy raz.

Zaznaczę że próbowałem różnych sterowników i niestety żaden nie jest zgodny z subsys mojej karty...

Dla pewności lutów przedmuchałem ją delikatnie hotem- brak rezultatów, czyściłem złącze pci- również brak zmian...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9853891
    coolbart
    Poziom 11  
    Niestety sprawa wygląda identycznie, wszystkie zawarte w pliku sterowniki posiadają subsys inny niż moja karta. Może pomogła by edycja identyfikatora karty, tyle że nie mam pojęcia czym by się do tego dobrać.
  • #5 9854228
    matyjach
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    identyfikator zmieniasz w pliku sterownika, edytujesz go notatnikiem
    fakt, moze pomoc :)
    nie zawsze dziala, ale moze Ci sie uda
  • REKLAMA
  • #6 9854616
    coolbart
    Poziom 11  
    No właśnie edytowałem te dane w sterownikach, wpisałem takie jak na karcie, wtedy zainstalowało bez problemu ale wyskoczył błąd "nie można uruchomić urządzenia (kod10) niestety. Myslę o edycji danych w epromie karty ale nie wiem czym by się do tego zabrać. Niestety edycja sterowników nic nie daje. Nie wiem czy dobrze zauważyłem ale wydaje mi się że subsys nie jest używany w sterownikach windows 98- spróbuję zainstalować ten system by spróbować co będzie. Na razie dziękuję za pomoc. Sterowniki ze strony producenta sprawdzałem jako pierwsze, niestety również u mnie nie działają.
  • #7 9854737
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    A pod jakim systemem ta karta ma działać?
  • REKLAMA
  • #8 9857557
    coolbart
    Poziom 11  
    Najchętniej xp bo tego używam na codzień, chociaż jak by pod jakimkolwiek systemem ruszyła byłbym zadowolony..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił kartę Technotrend TT-Budget S2-3200, jednak napotkał problem z instalacją sterowników z powodu niezgodności identyfikatora sprzętu (subsys). Karta została rozpoznana jako kontroler multimediów, ale instalacja sterowników kończyła się błędem "nie można uruchomić urządzenia (kod 10)". Użytkownik próbował edytować identyfikator w pliku sterownika, co pozwoliło na instalację, ale nie rozwiązało problemu z uruchomieniem. W dyskusji zasugerowano różne źródła sterowników oraz edycję identyfikatora w pliku sterownika, a także rozważano możliwość edycji danych w epromie karty. Użytkownik preferuje system Windows XP, ale jest otwarty na inne opcje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA