iagre napisał: Z tego co mi wiadomo to chyba wszystkie programy do edycji/podglądu szesnastkowego wyświetlają po 8 kolumn. Ja do tej pory nie widziałem takiego programu który, by wyświetlał inną liczbę kolumn niż 8.
Kolega mało widział

Ot WinHex chociażby ma możliwość dostosawania ilości kolumn, liczba dowolna, w tym 8 i 16. XVI32 również udostępnia taką opcję.
iagre napisał: Niestety totalcmd.exe jest kompresowany/szyfrowany UPX/SPX lub czymś podobnym a to znaczy że się do niego nie dobierzesz bez narzędzi do crackowania.
iagre napisał: Teraz zajrzałem do Totalcmd i się okazało że już nie jest szyfrowany. Możesz zajrzeć do RCData i tam wyszukać okno podglądu HEX.
Kolega się nie upewnił

A ja od dawna wiedziałem, że EXE już od jakiegoś czasu nie jest spakowany. Nie mniej jednak posiada mechanizm samosprawdzania samego siebie i w razie jakichkolwiek modyfikacji EXE otrzymujemy:
Szkoda, wielka szkoda. Może kontakt z autorem o możliwość dodania opcji dostosowania ilości wyświetlanej kolumny coś zmieni? Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ponieważ bardzo mi na tym zależy.