logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia C3 po serwisie i rzekomym zalaniu – ciągłe świecenie podświetlenia, dziwny drut

MalyPL 31 Sie 2011 08:15 2473 6
REKLAMA
  • #1 9880533
    MalyPL
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam
    Dostałem od kolegi nokię która wróciła z reklamacji. Wysłana została ponieważ cały czas paliło się podświetlenie. W serwisie stwierdzono że była zalana. Wiem że telefon nie miał w ogóle bezpośredniego kontaktu z cieczami. Telefon był po serwisie reklamacyjnym oddany do "zwykłego" serwisu gdzie została usunięta usterka. Po tygodniu objawy świecenia wróciły. Rozebrałem ją żeby wyczyścić owo zalanie. W środku zobaczyłem dziwny drut który widać na zdjęciu.
    Do czego on ma służyć ? Czy to właśnie połączenie zlikwidowało na chwilę ciągłe świecenie diód?
    Pozdrawiam

Nokia C3 po serwisie i rzekomym zalaniu – ciągłe świecenie podświetlenia, dziwny drut Nokia C3 po serwisie i rzekomym zalaniu – ciągłe świecenie podświetlenia, dziwny drut
  • REKLAMA
  • #2 9880684
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 463
    Pewnie na gwarancji nie chciało im się z tym robić;) Popraw luty na tym drucie i sprawdź czy będzie podświetlał.
  • REKLAMA
  • #3 9880932
    MalyPL
    Poziom 11  
    Świecić to on świeci tylko nie chce przestać. Luty poprawiłem i dalej tak samo.
  • REKLAMA
  • #4 9880993
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 551
    W tym modelu problemem był LCD oraz sam filtr LCD.
    Dorze by było podstawić LCD.
    Ale ktoś solucję po coś robił.
  • REKLAMA
  • #5 9881167
    lunatyk000
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Nokia C3 po serwisie i rzekomym zalaniu – ciągłe świecenie podświetlenia, dziwny drut

Ja takie zczerniałe/przepalone elementy wymieniam i pomaga.
  • #6 9882667
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Sądząc po tych czarnych elementach to jednak musiał być trochę zalany :)
  • #7 10011375
    MalyPL
    Poziom 11  
    Elementy wyczyściłem i telefon działa prawidłowo.
    Dzięki za podpowiedzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Nokia C3, który po zalaniu miał ciągłe podświetlenie. Po serwisie reklamacyjnym problem powrócił. Użytkownik rozebrał telefon i znalazł dziwny drut, który mógł być związany z usterką. Użytkownicy sugerowali poprawienie lutów oraz wymianę elementów LCD, które mogły być uszkodzone. Po czyszczeniu elementów telefon zaczął działać prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA