logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Używanie wyłącznie internetu wifi w LG P350 Orange.

Puciek10 03 Wrz 2011 20:57 2867 2
REKLAMA
  • #1 9892338
    Puciek10
    Poziom 9  
    Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak można skonfigurować telefon aby używał internetu tylko i wyłącznie od routerów. Zadaję to pytanie, ponieważ nie wiem z jakiego powodu Orange pobierało ode mnie 25gr. za połączenie. Z routerem z domu łącze się poprawnie bez problemów. Może podam konfigurację telefonu i model routera:
    LG Swift Me P350
    Android wersja 2.2.1
    Wersja oprogramowania LG-P350-V10b

Router TP-LINK TD-W8901G z hasłem.

Dodam zdjęcie z listą połączeń: Używanie wyłącznie internetu wifi w LG P350 Orange.

Edit: Widgedy typu Gmail, Facebook, Poczta usunąłem, a zostawiłem jedynie Internet.
  • REKLAMA
  • #2 9892409
    mbabelek
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Za każde rozpoczęte 100kb połączenia z internetem Orange inkasuje 25gr. Z bilingu wynika ze zanim połączyłeś się przez sieć domową, telefon nawiązał połączenie przez GPRS. Użyj programu APNdroid - a z lepszych narzędzi to Mini Info. Obie są dostępne w markecie.
  • #3 9892450
    Puciek10
    Poziom 9  
    Ten program usunie mój problem w całości? Mam rozumieć, że jak połączę się z internetem używając wifi to po przekroczeniu 100kb tracę 25gr.? W markecie jest bezpłatny program APN on-off Widget i czy to jest to samo co APNdroid?
REKLAMA