rekrek wszystko wskazuje, że dzięki Tobie uratowałem 7200zł, bo zakupiłem bony x2 na koncie "Agata83_2004". Konto było tak wiarygodne, że praktycznie nie miałem żadnych wątpliwości. Dzięki Tobie 20 minut po zakupie dostałem ostrzeżenie od allegro. W międzyczasie sprzedający zachęcał mnie abym jak najszybciej wysłał mu pieniądze, nawet po zablokowaniu konta na chama żądał pieniędzy. Za moment wrzucę korespondencję z oszustem.
Dziś tj. w poniedziałek telefonował do mnie ktoś oszukany na koncie Okule, który niestety przelał złodziejowi pieniądze. Gdybyś chciał się z nim skontaktować dam namiar.
Poniżej korespondencja email z oszustem w piątek przed północą, 4 min. po zakupie.
Witam
Podaje dane do przelewu:
56 1140 2004 0000 3902 2021 9372
kwota: 7200zł
W tytule prosze wpisac jedynie identyfikator 'MTG84138X' żeby nie było problemu z księgowością w firmie.
Proszę o potwierdzenie czy adres z allegro zgadza się z danymi do wysyłki kuponów. Proszę również o informacje, czy odpowiada Panu wysyłka kurierem DPD POLSKA ?
Jeśli życzy Pan sobie mogę dodatkowo zeskanować i wysłać poprzez email (będą u Pana w ciągu kilku minut).
Dnia 2 września 2011 23:19 triada <zbigaw@op.pl> napisał(a):
Wybaczy Pani ale w tej sytuacji (zablokowane Pani konto) to ja stawiam warunki, co jest chyba zrozumiałe i oczywiste.
Jeżeli Pani zależy na szybkiej finalizacji transakcji widzę dwa wyjścia z tej sytuacji:
1. wysłanie dowolnym kurierem bonów na mój adres zamieszkania i ja natychmiast po ich weryfikacji dokonam przelewu pieniędzy (7200zł) na Pani konto.
2. jeżeli odbiór osobisty w Radomiu, to ja przyjadę do Pani pod wskazany adres Travelplanet i po weryfikacji bonów natychmiast wypłacę gotówkę (7200zł-150zł) zgodnie z umową zawartą w aukcji, a Pani poniesie koszt mojego dojazdu z Warszawy w wysokości 150zł.
Z umowy sprzedaży-kupna się nie wycofuję ale wobec ostrzeżenia otrzymanego z allegro i zablokowania Pani konta allegro jestem zmuszony zachować wszelkie środki ostrożności. Gdyby jednak zdecydowała się Pani zerwać umowę sprzedaży-kupna będę dochodził roszczeń z tym związanych na drodze prawnej.
W dniu 2011-09-03 00:19:01 użytkownik agata83_2004 <agata83_2004@tlen.pl> napisał:
Rozumiem, jednak zależy mi na szybkiej sprzedaży tych voucherów.
Odbiór osobisty jest możliwy w Radomiu, adres może Pan pobrać z allegro. Możemy umówić się w dniu dzisiejszym lub w niedzielę.
Jeśli jednak chcę Pan zrezygnować z zakupu, kupony trafią ponownie na aukcje.
Jedyne co mogę zaproponować w tym momencie to odbiór osobisty w Radomiu lub dokończenie transkacji poprzez przelew. Gdy tylko dostanę przelew na moje konto - kody wysyłam w ciągu maksymalnie 10 minut, skany posiadam na komputerze więc nie ma problemu.
Jeśli chcę Pan zrezygnować to nie ma problemu, z góry przepraszam za utrudnienia i czekam na odp.
Agata Dobrasiewicz
Dnia 3 września 2011 0:07 triada <zbigaw@op.pl> napisał(a):
Spokojnie Pani Agato, jeżeli wszystko jest uczciwe i OK, to wszystko się wyjaśni. Na razie czekam na odblokowanie Pani konta. Proszę to do końca wyjaśnić. Z przelewem co chyba jest oczywiste muszę się wstrzymać do wyjaśnienia sprawy. Umowę sprzedaży-kupna zawarliśmy na allegro i ja nie mam zamiaru jej zrywać. W tej chwili nie jestem w stanie czegokolwiek zweryfikować, więc poczekajmy do soboty - rana. Najchętniej zapłaciłbym Pani całą kwotę przy odbiorze osobistym. Może się Pani wybiera do Warszawy? Jestem do dyspozycji 24h/dobę. Rozumie Pani ale w tej sytuacji muszę być ostrożny! Pozdrawiam, spokojnej nocy, wszystko się wyjaśni. Ja jestem uczciwy do bólu i wierzę w ludzi, więc wszystko się dobrze skończy, jestem pewien.
W dniu 2011-09-02 23:51:17 użytkownik agata83_2004 <agata83_2004@tlen.pl> napisał:
Witam, przepraszam za ten problem. Moje konto zostało zablokowane ponieważ korzystał z niego mąż (co jest idiotycznym przepisem na allegro - jest zabronione aby ktokolwiek prócz właściciela z niego korzystał). Jestem strasznie zdenerwowana całym tym zamieszaniem.
Poprosiłam pierwszego kupującego by wystawił komentarz, właśnie go otrzymałam
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2538066
WSZYSTKO OK! Bony zweryfikowałem i zrealizowałem w ciągu kilku minut poprzez Call Center (poprzez podanie kodów z kuponu). Cieszę się, ponieważ udało mi się zaoszczędzić 2800zł

POLECAM ALLEGROWICZA!
Kody wysyłam zaraz po wpłacie (skany kuponów) poprzez email (na ten z allegro). Wysyłka kurierem nastąpi dnia jutrzejszego gdy tylko przelew dotrze na moje konto. numer do monitorowania przesyłki wysyłam zaraz po wysyłce.
Czekam na przelew, aby dokończyć transakcje, przelew z mbanku będzie w ciągu kilku minut na moim koncie i od razu wyślę Vouchery.
Pozdrawiam
Agata Dobrasiewicz
Dnia 2 września 2011 23:41 triada <zbigaw@op.pl> napisał(a):
Pani Agato proszę o kontakt telefoniczny lub przez gg 11365319. Otrzymałem informację z allegro, że Pani konto zostało przejęte przez osobę nieupoważnioną. Proszę o kontakt telefoniczny 602 755 817 Zbyszek nawet teraz. Czekam.
W dniu 2011-09-02 23:14:22 użytkownik agata83_2004 <agata83_2004@tlen.pl> napisał:
Witam
Zakupił Pan na mojej aukcji Vouchery wakacyjne o wartości razem 10 000zł za kwotę 7200zł.
Proszę o informacje z jakiego banku dokona Pan przelewu ?
(znacznie przyspieszy to realizacje transakcji)
Bony mogę nadać w dniu jutrzejszym firmą kurierską DHL, czy odpowiada to Panu?
Pozdrawiam
Agata Dobrasiewicz
Dnia 2 września 2011 23:10 Allegro <powiadomienia@allegro.pl> napisał(a):
I jeszcze treść ostatniego maila od sprzedającego.....
Proszę mnie nie rozśmieszać. Ma Pani zablokowane konto wyłącznie z Pani winy. Otrzymałem pisemne wyraźne ostrzeżenie z allegro aby Pani na razie do wyjaśnienia nie przesyłać żadnych pieniędzy. Proszę o wyjaśnienie sprawy z allegro i spowodowanie odblokowania konta. Umowa między nami została skutecznie zawarta w formie pisemnej na allegro i jest obowiązująca do czasu jej ostatecznego sfinalizowania. Proszę o podanie nr telefonu. Rano skontaktuję się z Panią w celu uwiarygodnienia Pani osoby jako sprzedającego. W przypadku zerwania przez Panią warunków zawartej umowy otrzyma Pani ode mnie dwa negatywy, natychmiast otworzę spór allegro, skieruję sprawę do prokuratury z zawiadomieniem o próbie wyłudzenia przez Panią pieniędzy. Proszę powstrzymać się od jakichkolwiek gróźb pod moim adresem i wywiązanie się z umowy sprzedaży - kupna.
W dniu 2011-09-03 00:41:53 użytkownik agata83_2004 <agata83_2004@tlen.pl> napisał:
Skoro wyraźnie nie chcę Pan wywiązać się z zawartej umowy kupna-sprzedaży, zostaje ona rozwiązana z Pana winy.
Do dnia jutrzejszego czekam na przelew lub informacje o odbiorze osobistym (7200zł).
Konto allegro zostało zablokowane nie z mojej winy, jak również stało się to po nawiązaniu umowy pomiędzy stronami kupującą i mną (sprzedająca). Jak również otrzymałam komentarz pozytywny od innego kupującego.
Jutro kupony trafią ponownie na aukcje, jeśli nie otrzymam płatności za zakupiony przez pana przedmiot.
Agata Dobrasiewicz
Mój komentarz.
Zdumiewa fakt wyjątkowej zuchwałości oszusta podszywającego się pod właścicielkę konta panią Agatę Dobrasiewicz.
Jednocześnie zatrważa mnie wyjątkowa niefrasobliwość i amatorszczyzna firmy z Poznania zarządzającej allegro.
Brak możliwości kontaktu telefonicznego z firmą.
Brak reakcji ze strony firmy na moje monity dotyczące przejęcia kont, do teraz nie zostało zawieszone konto "3zyk86", którym nadal dysponuje oszust.
allegro zwyczajnie daje dupy, a ludzie tracą pieniądze, duże kwoty...