logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki starter - prepaid kupić na 2 tygodnie pobytu w Polsce?

simson943 05 Wrz 2011 18:36 2195 6
REKLAMA
  • #1 9897991
    simson943
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Chodzi tu o SMSy i rozmowy na tel komórkowe lub/i na stacjonarne
    Internet mnie wogóle nie interesuje.
    Szukałem na necie ale jest teraz tylu opów i wogóle dużo się pozmieniało podczas mojej nieobecności nad Wisłą.
    Czy tubiedronka jest OK? Wygląda że ma najtańszą ofertę .... (chodzi na nadajnikach Ery z tego co się orientuje)
    Dziękuje za POMOC
  • REKLAMA
  • #2 9898016
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1535
    Jeżeli chcesz używać karty tylko przez 2 tygodnie to nie ma większego znaczenia jaki wybierzesz prepaid. Wszyscy operatorzy mają w tej chwili zbliżone ceny połączeń i sms-ów.
  • REKLAMA
  • #3 9899377
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Rozważył bym play fresh, masz kilka opcji do wyboru Link, jeżeli wybierzesz opcję sms, to po doładowaniu masz darmowe sms, możesz też wykupić pakiet do play i sieci stacjonarnych. Poza tym mając w play płacisz za połączenie z play do play 29gr jeżeli masz masz starter innej sieci to za połączenie z innej sieci do play płacisz ok 80gr. Poza po zasileniu nawet za 5zł kwotę możesz wykorzystać przez rok, a połączenia odbierać przez 1,5 roku.
  • REKLAMA
  • #4 9899594
    simson943
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzięki za podpowiedzi.
    Rozmowy w Play są tanie ale tylko w ramach sieci. Ja w sumie nie wiem kto jaką ma sieć w rodzinie czy wśród znajomych .... Więc rozmowy będą prawdopodobnie do różnych sieci w tym do tpsa.
    Ważność karty mnie nie interesuje,i tak po 2 tygodniach pójdzie do kosza.
  • REKLAMA
  • #5 9899648
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1535
    simson943 napisał:
    Rozmowy w Play są tanie ale tylko w ramach sieci.

W Play Fresh płacisz 29 gr za minutę do wszystkich sieci, nie tylko do Play. Wiem, bo sam mam Play Fresh.
  • #6 9899694
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 9899908
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że stawka do wszystkich krajowych sieci (w tym również do play), dzwoniąc z play wynosi 29gr, bo w przypadku innych sieci (czyli mając starter plusa/tmobile(dawna era)/orange) połączenia się dzieli na połączenia do plusa/tmobile(dawna era)/orange i tu możesz mieć stawkę 29gr (wybierając odpowiedni plan czy taryfę) i na połączenia do play gdzie dzwoniąc z tych 3 wyżej wymienionych sieci płacisz ok 80gr/min. W linku, który podałem jest dokładnie opisane przyjrzyj mu się uważnie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje oferty prepaid na 2 tygodnie pobytu w Polsce, koncentrując się na rozmowach telefonicznych i SMS-ach, bez zainteresowania internetem. W odpowiedziach zasugerowano, że większość operatorów ma zbliżone ceny, a Play Fresh oferuje korzystne stawki, w tym 29 gr za minutę do wszystkich sieci. Użytkownik zauważył, że rozmowy w Play są tanie tylko w ramach sieci, co może być problematyczne, jeśli nie zna, kto z rodziny i znajomych korzysta z Play. Inne opcje, takie jak pakiety "złotówek" w Plusie oraz oferty Orange, również zostały wspomniane jako alternatywy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA