logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór karty graficznej MXM do Acer Aspire 5720ZG - porady i wymiana

kamilostefan 06 Wrz 2011 11:11 4279 5
REKLAMA
  • #1 9900080
    kamilostefan
    Poziom 12  
    witam poszukuje jakiejs karty grafiki do laptopa acer aspire 5720zg gdyz moja na chwile obecna wysiadla, jak to bywa w tych modelach. Tak wiec chce kupic inna nie koniecznie super dobra gdyz laptop sluzy glownie do stron www, gry odpadaja. Prosze o pomoc doboru niedrogiej karty graficznej do tego oto laptopa. W sieci wyczytalem ze pasuja ze zlaczem mxm czy jakos tak.
    Czy mozna samemu dokonc wymiany karty bez zbednych narzedzi specjalistycznych?
  • REKLAMA
  • #2 9900104
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 840
    A jaka płyta główna siedzi w tym Acerze ? Z wymianą karty jest różnie i nie zawsze jest to proste. Możesz mieć kartę (niezintegrowaną) przylutowaną do płyty lub zwyczajnie wpinana w złącze PCI-E. Jeśli u ciebie jest ta pierwsza to bez serwisu raczej się nie obejdzie.
  • REKLAMA
  • #3 9904121
    zatronik1
    Poziom 25  
    Ocena: 74
    W tym modelu karta jest na złączu MXM II zadziała większość kart z tym złączem a pochodzące z acerów wszystkie.
  • REKLAMA
  • #4 9904193
    kamilostefan
    Poziom 12  
    Mam jeszcze pytanie co do montazu tej oto karty czy poradze sobie z tym sam bez uzycia specjalistycznego sprzetu?
  • REKLAMA
  • #5 9904542
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Tak tylko moze sie okazac ze bedzie wymagana aktualizacja biosu plyty glownej, ale to sie okaże po włożeniu grafiki, otrzymasz odpowiedni komunikat i pikanie
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 9905056
    tedd
    Poziom 25  
    Ocena: 7
    "Czy sobie poradzisz?" , no już nie zawracaj .... , jak masz sprawne ręce to odkręcenie paru śrubek włącznie z wymianą karty zajmie Ci parę minut, nawet bez instrukcji serwisowej.
    Notabene, instrukcję o której wspomniałem wyżej możesz bez problemu pobrać z sieci. Znajomość języka zbędna, same foto.
REKLAMA