Witam Serdecznie. Do niedawna moja sieć domowa wyglądała jak na pierwszym schemacie i wtedy drukowanie z laptopa śmigało bez problemu ( w obu kompach jest W7). Teraz zmuszony byłem troszeczkę rozbudować sieć z powodu słabego zasięgu i dlatego mam dwa routery WiFi (główny adsl z orange freedom nr 1 i drugi podłaczony do pierwszego kablem nr 2). Oba routery mają odrębne adresy IP (bo inaczej nie mogłem podłaczyć się do drugiego laptopem - temat poruszałem jakis czas temu). Jak sądzę odrębne adresy sa przyczyną tego, że teraz z laptopa nie mogę połączyć się z dukarką (drukować się znaczy nie mogę). Kiedy podejdę z laptopem blizej routera adsl i ten złapie jego sygnał wszystko hula oczywiście jak należy, kiedy lapek gubi sygnał z pierwszego routera i łapie z drugiego jest ...pupa. Będąc podłaczony do routera nr 2 laptopem nie potrafię "zlokalizować" drukarki i jej dodać do sieci tak aby była widoczna. Moje pytanie więc brzmi (być może naiwnie i głupio dla niektórych) co zrobić aby drukarka była widoczna dla laptopa podczas gdy jest on podłączony radiowo do drugiego routera.