Witajcie. Tak jak w temacie. Posiadam DVD Pioneer DV-310 i podłączam go do telewizora firmy Sharp (nie wiem jaki model, ale telewizor ma coś koło 20 lat). Obejrzałem parę filmów poprzez podłączenie dysku twardego do odtwarzacza DVD i jak na razie wszystko było w porządku. Obejrzałem dwa odcinki serialu, a gdy chciałem włączyć trzeci, to zauważyłem, że DVD zmieniło rozdzielczość, przez co obraz stał się czarno-biały i co raz latały jakieś czerwone plamy tak, że nie szło oglądać. Wychodzi na to, że wina telewizora bo na drugi, o wiele nowszym ten trzeci odcinek ładnie działa. Wydaje mi się dziwne to, że dwa odcinki normalnie działają, a od tego trzeciego zaczął się problem. Pliki z filmami mam z tego samego źródla więc nie wiem czy chodzi o ich format.
Mimo wszystko co mogło spowodować, że telewizor zaczął się tak zachowywać? Inne DVD na tym telewizorze też zmieniało rozdzielczość, ale problemu z oglądaniem nie było. Czy można jakoś obejść ten problem poprzez menu w dvd lub tym podobne rzeczy. Czy to jednak wina telewizora i pliku i nic nie idzie zdziałać? Pozostałe odcinki poza tymi dwoma też nie działają.
Mimo wszystko co mogło spowodować, że telewizor zaczął się tak zachowywać? Inne DVD na tym telewizorze też zmieniało rozdzielczość, ale problemu z oglądaniem nie było. Czy można jakoś obejść ten problem poprzez menu w dvd lub tym podobne rzeczy. Czy to jednak wina telewizora i pliku i nic nie idzie zdziałać? Pozostałe odcinki poza tymi dwoma też nie działają.