logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 19LD350 - nie znajduje kanałów nadawanych cyfrowo

davidoff9 08 Wrz 2011 13:49 9347 5
REKLAMA
  • #1 9906920
    davidoff9
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Kupiłem tv LG 19LD350 i nie odbiera mi żadnego z kanałów nadawanych w dtv. Wyszukiwanie trwa z adnotacją o dtv lecz nic nie znajduje. Antena ustawiona prawidłowo, tj. w kierunku Katowic (kierunek południowy z mojej okolicy). Czy kojarzycie jakieś opcje w LG aby coś z dtv znalazł? Mój kumpel mieszka 2km dalej i znajduje wszystkie obecnie nadawane w naszym regionie bez problemu na samsungu.
    dzięki, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9908008
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 214
    Jaką masz antenę?
    W jakim kierunku jest ustawiona?
    Czy ma wzmacniacz?
    Czy dobrze odbiera analog?
    Daj trochę informacji
  • REKLAMA
  • #3 9909697
    davidoff9
    Poziom 10  
    Antena zwykła siatkówka.
    Kierunek ustawienia - południe
    Ma wzmacniacz
    Analog odbiera średnio, w tej okolicy zawsze tak było. TVP1 i 2 ok, reszta kanałów za śniegiem.

Dzięki za odpowiedź
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9909890
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Jak reszta kanałów ze śniegiem to znaczy że jakość sygnału jest słaba dlatego nie masz tv DVB-T trzeba poprawić sygnał aby polsat i 3 tvp były dobre wtedy powinny pojawić się programy DVB-T. Antena wa wzmacniacz to wyłącz zasilacz wzmacniacza i porównaj sugnał i jeżeli z zasilaczem włączonym są programy ze śniegiem to po wyłączeniu tych programów nie powinno być wcale, jeżeli są talie jak były to może zasilacz uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #6 9956642
    davidoff9
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedzi, muszę wymienić tą antenę. Pozdrawiam
REKLAMA