logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujnik CO2 - Dwutlenek węga. Jak zrobić ? Tanio i profesjonalnie

SHAANTI 10 Wrz 2011 12:20 1089 3
REKLAMA
  • #1 9912970
    SHAANTI
    Poziom 12  
    Witam. Posiadam aparaturę w mieszkaniu do podawania CO2 do mojego akwarium. Chciałbym mieć całodobowy pomiar tego gazu w pomieszczeniu. Wiem że są gotowe urządzenia pomiarowe ale ich koszt przekracza niestety mój budżet więc postanowiłem poprosić Was o pomoc w celu skonstruowania takiego miernika. Z elektroniką u mnie trochę krucho więc jeżeli napiszecie krok po kroku to stawiam piwo ! :D
  • REKLAMA
  • #2 9912993
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    Słąbo cenisz swoje życie :-) koszt takiej czujki to około 600zł a skoro masz nikłą wiedzę to sam sobie odpowiedz czy warto :-)
  • REKLAMA
  • #3 9913002
    SHAANTI
    Poziom 12  
    Przy samej aparaturze mam taki czujnik gotowy. Ale w pomieszczeniu nie mam, dlatego chciałbym coś zrobić samemu. Wiesz jak go zrobić?
  • #4 9913370
    prezeswal
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 176
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
REKLAMA