logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMachines M350 - błąd dysku przy instalacji Windows XP z pendrive'a

turbo1235 11 Wrz 2011 10:40 1301 3
REKLAMA
  • #1 9915482
    turbo1235
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam
    Mam netbooka i przystąpiłem do przeinstalowania systemu (był win 7) instalowałem XP z pendrivera i pod koniec kopiowania plików wyskakiwały mi komunikaty o błędzie tak od 80% wiec anulowałem , gdy komputer się zrestartował wyskakuje mi poniższy komunikat :
    błąd dysku zresetuj, naciskając klawisz
    po naciśnięciu klawisza wyskakuje komunikat
    "Nie można uruchomić systemu Windows z powodu sprzętowego
    błędu konfiguracji dysku.
    Nie można odczytać ze wskazanego dysku startowego.
    Sprawdź ścieżkę oraz dysk.
    Sprawdź w dokumentacji systemu Windows oraz w instrukcji sprzętu dodatkowe informacje na temat konfiguracji dysku."
    Co może być przyczyną , jak się za to zabrać
    dodam że nie mam do niego stacji cd
    Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9915506
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Przed instalacją XP formatowałeś partycję ? Chciałeś uruchomić komputer z niedokończonej instalacji systemu ? Opisz szerzej sytuację.
  • #4 9915527
    turbo1235
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Windowska przygotowałem jak na tej stronie http://walendowski.com/2009/02/19/instalacja-windows-xp-z-usb-pendrive-a-karty-pamieci-flash/ a błędy posypały się podczas kopiowania pików z pendrivera na dysk na tym niebieskim polu co leci ten pasek , tak jak mówiłem gdzieś od 80 % esc musiałem dojść do końca tego procesu bo inaczej stało w miejscu po ponownym odpaleniu , i pojawił się ten komunikat
REKLAMA