logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy TV LG M197wdp obsługuje cyfrową telewizję naziemną DVB-T?

usiex 15 Wrz 2011 21:29 7064 4
REKLAMA
  • #1 9931063
    usiex
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam
    Posiadam Monitor wraz z tunerem TV LG M197wdp w instrukcji pisze że ma obsługiwać standard DVB-T .Czy rzeczywiście to działa?
    Bardzo proszę o informację
  • REKLAMA
  • #2 9932488
    michcio
    Specjalista elektryk
    Ocena: 480
    Jeśli ma MPEG-4, to powinien działać.
  • REKLAMA
  • #3 10015010
    lgum
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Ja mam taki sam monitor. Co wyszło czy on odbiera DVBT?

Pozdr - lgum

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

Już sprawdziłem odbiera wystarczy dostroić
  • REKLAMA
  • #4 10396697
    CyberJunkiePl
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam, są różne typy m.in. M197WD PZ/PC oraz M197WDP-PZ, M197WDP-PC.

Na M197WDP-PC nie ma przeważnie problemów z aktualizacją firmware, odbywa się to poprzez USB (które jest nieaktywne w PZ i działa jako Service Port). Poniżej zamieszczam jedne z nowszych firmware - działają; sprawdzone.

W niektórych przypadkach oprogramowania trzeba zmienić w menu/ustawieniach "kraj" na któryś z sąsiedzkich np. Czechy, Niemcy, Holandia, Szwajcaria (nie pamiętam dokładnie) - wtedy pojawia się opcja DTV czyli uaktywnia się tuner DVB-T.

Podczas wyszukiwania musi być widoczne DTV (Digital TV) na liście tunerów w menu wyszukiwania kanałów - jeśli tak jest kanały powinny być automatycznie znajdowane.

Monitory M197WD posiadają wyłącznie dekoder MPEG-2 stąd nie będą dekodować sygnału w Polsce. (info od LG).

Firmware pochodzą z obcojęzycznej strony LG. Po aktualizacji poprzez USB (monitory -PC) więcej opcji, aktualizacja informacji o krajach i systemach dekodowania, wszystkie ustawienia nie zmieniają się.

Na jednym modelu testowanym przeze mnie pojawia się po znalezieniu kanałów cyfrowych fonia i napis na czarnym tle SERWIS HD. Dotyczy to monitora M197WDP-PZ. Gdyby ktoś potrafił mi przybliżyć czy da się w jakiś sposób go zaktualizować lub uruchomić wizję (dźwięk jest) będę wdzięczny.

Pozdrawiam,
    Załączniki:
    • M197WDP-PZ_3.16V_2010-10-15.bin (7.98 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • M197WDP-V6.17.bin (7.98 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 12779912
    skorpionvw
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Zaktualizowane działa dzięki.
    Choć nie mój temat znalazłem potrzebne informacje dziękuje.
REKLAMA