logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio VW Alpha po wpisaniu błędnego kodu?

karino13 01 Gru 2004 00:06 5301 9
REKLAMA
  • #1 1026490
    karino13
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Witam
    Radio vw alpha i przez swoja niewiedze zostalo zablokowane tzn.wciskajac dwa klawisze na raz wyswietla sie czterocyfrowe pole na wyswietlaczu i klawiszami od 1-6 wpisuje sie kod Zrobilem jw.ale wpisalem dwa razy niepoprawny kod i pojawilo sie slafe 2 lub jakos tak i nie wiem jak zresetowac radio tak aby nastąpila nastepna aktywna prosba o wprowadzneie kodu....
    Teraz mam tylko na radiu cos takiego i po wcisnieciu klawiszy ktore umozliwialy wpisanie kodu numerycznego nic się nie wyśwetla .Jak zatwierdzic kod ten 4cyfrowy ? Radio moze nic niewarte ale szef mnie zabije
  • REKLAMA
  • #2 1026547
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Odczytać pamięć wyzerować licznik błędów. Lub zostawić na jakiś czas, tylko warunke wszystkie napięcia.

Krzysztof
  • REKLAMA
  • #3 1026929
    karino13
    Poziom 13  
    co do pierwszego to nie mam pojecia a druga sprawe rozumiem,ze nalezy odlaczyc od napiecia i czekac na reset pamieci?
  • #4 1026986
    MAJSTEROS
    Poziom 16  
    Ocena: 76
    załącz radio (na wyświetlaczu safe) i czekaj tak długo jak będziesz miał możliwoć wpisania kodu.
  • REKLAMA
  • #5 1027491
    karino13
    Poziom 13  
    czyli radio zalaczone i wlaczone na wyswietlaczu jest safe a obok cyfra 2 radio wlaczone ponad pol godziny i nic sie nie dzieje ,czy nalezy czekac dluzej i nic nie robic,czy czekac dlugo i pozniej probowac przycisnac dwa kalawisze aby wywolac czterocyfrowe pole kodowe??Jak juz wspomnialem na wyswietlaczu bylo safe,safe1 i jest obecnie safe2 i ZONK z kodem
  • REKLAMA
  • #6 1027775
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2251
    Masz czekać tak długo aż zniknie SAFE i będziesz miał możliwość wpisania kodu
  • #7 1028176
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    SAFE mu nie zniknie tylko musi zniknąć 2.potem wciśnijTP+TA wbij kod i potwierdż TP+TA.
  • #8 1028253
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Jeśli chciałeś się zająć tym radyjkiem wystraczyło zrobić sobie programtor JDM lub PONY i odczytać pamiątke. Szybciej, prościej i wiele satysfakcji. Schematy są ogólnie dostępne, więc nikt gotowców nie bedzie dawał, kiedy są ogólnie dostępne.
    Teraz mnie nie dziwi kiedy lepsi (dużo lepsi) nie chcą dawać porad.

Krzysztof
  • #9 1028370
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    z tematu wynika że karino kod posiada tylko nie radzi sobie z jego wbiciem.
  • #10 1028952
    karino13
    Poziom 13  
    O wlasnie ,nie chodzi mi o grzebanie.Radio juz odblokowane dzieki poradom a mianowicie;trzeba je wlaczyc aby na wyswietlaczu pojawilo sie nieszczesne safe 2 i nic nie dotykajac czekac rowna godzine az zniknie 2 i nastepnie wprowadzic kod.Dziekuje za pomoc WSZYSTKIM odpowiadajacym w tym temacie.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio VW Alpha po dwukrotnym wpisaniu błędnego kodu blokuje się, wyświetlając komunikat SAFE z kolejnymi numerami (np. SAFE2). Aby odblokować radio, należy je włączyć i pozostawić w stanie SAFE2 bez żadnych działań przez około godzinę, aż licznik błędów się zresetuje i komunikat SAFE zniknie. Po tym czasie pojawi się możliwość ponownego wpisania czterocyfrowego kodu zabezpieczającego. Kod należy wprowadzić za pomocą przycisków 1-6, a następnie zatwierdzić kombinacją TP+TA. Alternatywnie, dla zaawansowanych użytkowników, możliwe jest odczytanie pamięci radia i wyzerowanie licznika błędów za pomocą programatora JDM lub PONY, korzystając z ogólnodostępnych schematów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA