piotrekwoj1 napisał: A jak będziesz chciał włączyć inne światła, to jak to zrobisz?
Dokładnie jak. A tak a propo tych świateł dziennych [z automatu] po części mnie trochę wkurzają, znajomy poprosił mnie, żebym go zawiózł i odwiózł z powrotem, dał mi swój samochód, więc ok, w dzień było super, lecz powrót był w nocy i co ciekawe, podczas powrotu zostałem obtrukany, obbłyskany, nie wiedziałem, co się dzieje. Po jakimś czasie zjazd na stację paliw, obchodzę auto, a tu nie ma świateł pozycyjnych z tyłu. Pstryknięcie manetką je uruchomiło. Ot i super, że nie musimy pamiętać o światełkach w dzień, no bo w nocy też świecą. Zaznaczę, że nie dodatkowe, a mijania. Obecnie córka ma auto, co w dzień nie zaświeca tylnych lamp, ale np. wjazd do tunelu czy jakieś zacienienie "mgła" lub zmierzch automatycznie je uruchomi. Tak że uważam, że oprócz tego automatu powinien być wmontowany czujnik zmierzchu, by uruchomił tył auta. "To dla leniwych i roztargnionych."
Ps , dodam jeszcze że ja nie ruszę autem bez wcześniejszego zapięcia pasów, regulacji fotela , ustawienia lusterek i pomimo że manetka biegów jest na neutralnym to j tak uruchamiam na wciśniętym sprzęgle ot taki nawyk.