logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać utracone wiadomości w Outlook Express 6 po kompaktowaniu?

h-doc 01 Gru 2004 20:46 7757 7
REKLAMA
  • #1 1028609
    h-doc
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    Witam.
    Problem jest następujący: Outlook Express 6 (Windows XP) zaproponował kompaktowanie wiadomości. Operację wykonał. Po tym zdarzeniu zniknęło sporo wiadomości (za okres około 4 miesięcy) ze skrzynki odbiorczej.
    Pytanie brzmi - jaki mógł być powód utraty wiadomości, czy jest możliwość ich odzyskania i jak uniknąć tego problemu w przyszłości.
  • REKLAMA
  • #2 1028748
    uzizagan
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Odpowiem tylko na ostatnie pytanie, gdyż Outlook'a nie używam już od ponad dwóch lat: skasować owego, albo nie korzystać z niego.

Polecam Thunderbirda/Operę jako klienta poczty.
    Bezpieczniejsze i milsze w obsłudze. ;-)
  • REKLAMA
  • #3 1028926
    h-doc
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    uzizagan - no pewnie, równie dobrze mógłbym wyrzucić komputer przez okno i korespondować tylko drogą tradycyjną - papierową.
    Niestety nie mam wpływu na to z jakich programów korzystają ludzie w firmie, w której pracuję. Tak się składa, że na części komputerów jest OE6 i raczej tego nie zmienię.
    Zaznaczam, że sytuacja taka zdarzyła się po raz pierwszy i jak dotąd nic nie wskazywało na to, że program ten jest uszkodzony lub zawiera jakieś błędy.
  • #4 1029048
    budzikcom
    Poziom 12  
    Jedynym pomysłem w odzyskaniu owej poczty jest funkcja " Przywracanie systemu" w Windowsie ( ale zając zycie to moze byc wyłączone ), aby zapobiec wystarczy wyłaczyc kompaktowanie w tle w samym otlooku. Inny szans nie widzę.
  • REKLAMA
  • #5 1121516
    asylium
    Poziom 2  
    mam podobny problem Z OE6 ale utraciłem ponad trzy miesiące w skrzynce odbiorczej (tylko w odbiorczej) spróbowałem poprzez odzyskanie systemu cofnołem się o 3 dni i nic, dalej brak trzech msc. Co robić!!!!!????
  • REKLAMA
  • #7 1121806
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 1124212
    asylium
    Poziom 2  
    Dzieki bardzo za link do programu którym udało się odzyskać utracone trzy msc (R-Mail) ale niestety nie da się tego zapisać bo to wersja demo. Co poradzić samo życie. Jeszcze raz dzięki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzystający z Outlook Express 6 na Windows XP zgłasza utratę wiadomości e-mail z okresu około 4 miesięcy po wykonaniu operacji kompaktowania skrzynki odbiorczej. Przyczyną problemu może być błędne działanie funkcji kompaktowania, które może prowadzić do uszkodzenia lub utraty danych. Jedyną metodą odzyskania utraconych wiadomości może być przywracanie systemu Windows, o ile jest włączone, jednak często nie przynosi to oczekiwanych rezultatów. Wskazano również możliwość naprawy baz danych Outlook Express za pomocą specjalistycznych narzędzi, takich jak Stellar Phoenix lub inne programy do odzyskiwania poczty. Aby zapobiec podobnym problemom w przyszłości, zaleca się wyłączenie automatycznego kompaktowania w tle oraz regularne wykonywanie kopii zapasowych za pomocą narzędzi takich jak Express Assist, który tworzy pełny backup poczty i ustawień kont. Alternatywnie, sugerowano migrację do bardziej stabilnych klientów poczty, np. Thunderbird, Opera lub TheBat!, które oferują wbudowane mechanizmy zabezpieczające dane. W dyskusji pojawiła się także informacja o ograniczeniach wersji demo programów do odzyskiwania danych, co może utrudniać pełne przywrócenie utraconych wiadomości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA