Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt PM55-40VT jak usunąć kod blokady.

odroncza 05 Oct 2011 21:01 3250 5
    odroncza
    Level 11  
    Telewizor przywieziony z Austri bez pilota,po włączeniu wył. sieciowym załącza się na 9program a na dole ekranu kluczyk z czteroma kreseczkami do wpisania kodu.Teraz pytanie czy jak kupię pilota usunę ten kod(nie znam go)np z menu,a może jest jakiś inny sposób na jego neutralizację?.Chassis tego TV to prawdopodobie CUC4511,proszę o rady.
    roman46
    Level 14  
    To powinno byc chassis FM311.02 = CUC5301. Za pomoca pilota nalezy wyslac sekwencje: kursor prawy/ lewy/ dol/ gora.
    odroncza
    Level 11  
    Czyli mam rozumieć że ta sefencja wogóle zlikwiduje ten kod.Więc jak dopasuję jakiegoś pilota to napiszę jak poszło,narazie dzięki.
    odroncza
    Level 11  
    Wszystko OK sekwencj ta zlikwidowała istniejący kod blokady .Zrobiłem to pilotem uniwersalnym MA-K2 jednak nie wszystkie funkcje chce obsługiwać więc może ktoś wie jaki ma być orginał.Jeszcze raz wielkie dzięki.
    roman46
    Level 14  
    Normalnie to TP623 od Grundiga ale na metce z tylu aparatu masz podany typ od Blaupunkta; zwykle to jest FBxxx.
    odroncza
    Level 11  
    Dziękuje za wszystkie informacje,bardzo mi pomogły i pozwoliły rozwiązać problem.Temat można zamknąć-pozdrawiam.