logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie elementy są potrzebne do złożenia hamulca ręcznego w T-25 (Władimirec)?

MaciekXxX 08 Paź 2011 17:11 17728 7
REKLAMA
  • #1 10005819
    MaciekXxX
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czego (jakich elementów) mi brakuje do złożenia hamulca ręcznego.
  • REKLAMA
  • #2 10008418
    MaciekXxX
    Poziom 9  
    Mam jeszcze pytanie do czego to jest?
    A jakby ktoś miał zdjęcia tego ręcznego to proszę wrzucać :p
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10008694
    wpsowa692
    Poziom 24  
    Ocena: 464
    To z drugiego posta ,to obudowa (maskownica) rozdzielacza hydrauliki montowana w kabinie.
    Strzałka czerwona tymi otworami przykręcasz do dźwigni hamulca nożnego chyba prawego .
    Strzałka niebieska tu powinna być rolka na którą naciska element dźwigni ręcznego hamulca zaznaczony strzałką czarną .
    Rusek nie ma postojowego tak jak np. w c-360 że masz zasadniczy hydrauliczny bębnowy a postojowy mechaniczny taśmowy czyli dwa odrębne układy .
    W Iwanie masz mechaniczny taśmowy i dla hamulców zasadniczych i dla postojowego.
    Do Twojego kompletu brakuje jeszcze wycinka zębatego ale on pewnie jest zamontowany w kabinie na prawym błotniku.
  • #4 10009470
    MaciekXxX
    Poziom 9  
    No to pokombinuje z tą maskownicą... A co do ręcznego to tego wycinka zębatego nie mam ani w kabinie ani nigdzie :D Oprócz tego brakuje chyba jeszcze mocowania... I nie wiem do czego ten pręcik cienki ;/ Czy da się dokupić te części osobno, czy trzeba kupować cały komplet?? O ile się da kupić...
  • REKLAMA
  • #5 10009601
    gilus1
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    Nie wiem jak w t-25, ale w c-360 ząbki są jednocześnie elementem mocującym dźwignię i bez problemu można te kupić bez żadnego zestawu.
  • #6 10009691
    MaciekXxX
    Poziom 9  
    Ok. Jak bd w rolniczym to zapytam.
    Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten bolec na podłodze na wprost siedzenia to blokada mostu?? Jeśli tak to jak sprawdzić czy on działa.
  • REKLAMA
  • #7 10009806
    gilus1
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    Czy to blokada to nie wiem, ale wiem jak sprawdzić. Na podnośniku lekko podnieś 1 bok (kilka cm tak aby opona była lekko nad ziemią. Wrzuć ową blokadę i wolny bieg. Ciągnik powinien zjechać z podnośnika. Jest jeszcze wiele sposobów: linka przymocowana do drzewa, ruszanie pod górkę na śniegu itd. W tych przypadkach ciągnik powinien zagrzebywać się równomiernie.
  • #8 10009848
    MaciekXxX
    Poziom 9  
    Ok. W tym tygodniu wypróbuję i napisze co i jak.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestie dotyczące składania hamulca ręcznego w ciągniku T-25 (Władimirec). Użytkownik poszukuje brakujących elementów do montażu, w tym obudowy rozdzielacza hydrauliki oraz wycinka zębatego. Odpowiedzi wskazują, że elementy te mogą być dostępne osobno, a także omawiają różnice w systemach hamulcowych w porównaniu do innych modeli, takich jak C-360. Dodatkowo, poruszono temat blokady mostu, z sugestiami dotyczącymi jej testowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA