logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć firmware do Cellpipe 7130 RG?

trolix 11 Paź 2011 11:47 6905 10
REKLAMA
  • #1 10015319
    trolix
    Poziom 14  
    Czy ktoś posiada soft do tego urządzenia?
  • REKLAMA
  • #2 10015356
    klopik24
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    Szukasz oryginalnego czy alternatywnego?
  • REKLAMA
  • #3 10015537
    trolix
    Poziom 14  
    najlepiej oryginalnego. A o jakim alternatywnym mowa?
  • REKLAMA
  • #4 10015561
    klopik24
    Poziom 22  
    Nie sprecyzowałeś pytania więc wolałem wiedzieć zanim coś doradzę. Pytałeś u źródła link o FW?
  • #5 10015612
    trolix
    Poziom 14  
    Pytac nie pytałem, szukałem na tej stronce i nic na temat rego nie było. Chyba że może ktoś z lepszym angielskim zerknie.
  • REKLAMA
  • #6 10015633
    klopik24
    Poziom 22  
    Napisz do nich @ i zapytaj czy będą tak mili i ci podeślą odpowiedni plik/pliki.
  • #7 10015708
    trolix
    Poziom 14  
    Tylko ze nie wiem gdzie do nich napisac. nie widze tam zadnego maila kontaktowego.
    i zostaje jeszcze kwestia wgrania czyms, pewnie tez by musieli dac jaki program.
  • #8 10061119
    trolix
    Poziom 14  
    Ktoś może ma ten firmware?
  • #9 13890649
    fenir
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Widzę ze minęło 3 lata i nikt nie znalazł nowego softu. U mnie na cellipie wgrana jest wersja brandowana orange- 0.0.07b.TPD . Router kupilem za 10zł z drugiej ręki, i chciałbym go zupdatować.
    Do tego potrzebuje ACS URL: dla TR-069 klienta - czyli link do stronki orange gdzie taki update mozna zrobić. Niestety u mnie okienko ACS URL: jest puste, a firma alcatel-lucent nie udostępnia softów osobom prywatnym, tylko firmom telekomunikacyjnym którym sprzedają swoje produkty.
  • #10 13908913
    trolix
    Poziom 14  
    okazuje sie ze nie potrzebujesz softu niebrandowanego. Robisz reset do fabryki i potrzebujesz tylko loginu i hasła z pełnymi uprawnieniami.
  • #11 13908964
    fenir
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    trolix napisał:
    okazuje sie ze nie potrzebujesz softu niebrandowanego. Robisz reset do fabryki i potrzebujesz tylko loginu i hasła z pełnymi uprawnieniami.

Mi chodziło bardziej o nowszy soft, nawet brandowany bo dostęp do praw admina mam juz od dawna, wystarczy ze po resecie routera (przycisk z tyłu) ustawia się on w ustawieniach fabrycznych.
    Potem logujemy się na ip 10.0.0.1 i wpisujemy:
    Cytat:

login: admin
    hasło:CellPipe (trzeba uwazać zeby wpisać odpowiednio duze literki)

i mamy dostęp do wszystkich funkcji routera.

W sprawie softu pisałem mailowo nawet do Alcatel-Lucent Poland ale ponieważ nie jestem klientem firmy orange a router mam kupiony z drugiej ręki to mi odmówiono. Z tego co mi pisali to są nowsze softy niż mój 0.0.07b.TPD, ale ze względu na umowy prawne nie mogą ich udostępniać nikomu poza firmą orange.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje firmware do routera Cellpipe 7130 RG, preferując wersję oryginalną. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące kontaktu z producentem, Alcatel-Lucent, oraz trudności w uzyskaniu nowszych wersji oprogramowania, które są dostępne tylko dla operatorów telekomunikacyjnych, takich jak Orange. Użytkownicy dzielą się informacjami o aktualnej wersji oprogramowania (0.0.07b.TPD) oraz sposobach na resetowanie routera do ustawień fabrycznych, co umożliwia dostęp do pełnych funkcji urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA