logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop do 2200zł z dyskiem 500GB, 4GB RAM, HDMI, chłodny i cichy

Bigson 11 Paź 2011 21:07 2106 6
REKLAMA
  • #1 10017150
    Bigson
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam
    jako że mój wysłużony hp dv 9565ea powoli zaczyna dawać w kość, myślę nad nowym lapkiem a tego naprawię za jakiś czas bo docelowo potrzebuje dwa kompy w domu.

Moje wymagania:
    dysk minimum 500gb obecny 360 to mało.

pamięć 4giga

grafika ma bez problemów obsłużyć filmy hd + wyjście hdmi żeby można było podłączyć tv, nie gram w gry na lapku.

Jako że obecny hp dość mocno się grzeje, chcę uniknąć tego i kupić sprawdzony z dobrym odprowadzaniem ciepła, bez problemów z przegrzewaniem i wadliwym układem grafiki

Kultura pracy czyli głośność też ma znaczenie.
    Dobry serwis i w miarę długa gwarancja ale nie wiem czy czasem wszyscy teraz nie dają tyle samo.

ekran 15 aby można było być w miarę mobilnym bo obecna 17 do tego się nie nadaje.

Komp będzie służył do codziennych czynności net, komunikatory, obróbka zdjęć, filmy, ściąganie itd. Robię bardzo dużo rzeczy na raz i obecny często przycina.

System może być ale nie musi (win 7)

Procesor tutaj kompletnie nie jestem w temacie czytałem trochę i3 i5 są polecane ale które dokładnie jeszcze nie doczytałem (obecny komp wrócił dziś z serwisu po raz trzeci)

Bateria wiadomo im dłużej wytrzyma tym lepiej.

Bardzo dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 10017722
    netotron
    Poziom 26  
    Ocena: 57
    Witam
    Może coś takiego spełni oczekiwania?

Link

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 10018937
    Bigson
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    obudowa wykonana jest chyba z metalu "satynowanego" będzie trudny do utrzymania w czystości.
    Jakieś inne propozycję może bardziej popularne bo na szybko nie znalazłem żadnego testu ani opinii o nim.
    A którą dokładnie wersję polecasz z jakim prockiem?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 10023197
    PKpeter
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    To już lepiej brać coś z Vision ale nie E-350 (bo wyszła E-460 - następca tego modelu), albo najlepiej coś z Amd Sabine tzn. A6-3400. czterordzeniowy. Może to nie i5, ale na pewno lepszy od podanych wyżej.
  • REKLAMA
  • #7 10028701
    netotron
    Poziom 26  
    Ocena: 57
    Też poleciłbym coś z nowszych procesorów AMD np. Llano z dyskiem 500GB i 4GB RAM
    jeśli znajdzie się taki w cenie do 2200zł

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje laptopa do 2200 zł z dyskiem 500 GB, 4 GB RAM, wyjściem HDMI oraz niską temperaturą pracy i głośnością. Wskazuje na potrzebę unikania przegrzewania, które występuje w jego obecnym modelu HP dv 9565ea. W odpowiedziach polecane są różne modele, w tym Lenovo G575 oraz ASUS K53BY, a także procesory AMD, takie jak E-460 i A6-3400, które oferują lepszą wydajność. Użytkownicy sugerują również sprawdzenie rankingów laptopów oraz recenzji, aby dokonać świadomego wyboru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA