logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Whirlpool WSC 5533A+S nie leci woda z dozownika

betka30 12 Paź 2011 10:32 5666 6
REKLAMA
  • #1 10018620
    betka30
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam problem z mojej lodówki nie leci woda z dozownika, a kostki lodu robią się bardzo wolno.Jeszcze czasami coś w niej puka tak jakoś dziwnie.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 10065459
    młody2066
    Poziom 20  
    Ocena: 394
    Kiedy był wymieniany filtr wody?Prawdopodobnie jest on przyczyną,czasem zdarza się że co miesiąc trzeba wymienić taki filtr,obstawił bym że on jest przyczyną,a stuki,trzaski itp. są normalne,żaluzja stuka,tzn,zbiera się w niej lód i jak ona się przesuwa to go kruszy i wtedy stuka.
  • REKLAMA
  • #3 10073749
    betka30
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Wielkie dzięki za odpowiedź.Na pewno to sprawdzę,pewnie będę musiała kupić ten filtr,ale muszę go poszukać gdzie.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 10074784
    młody2066
    Poziom 20  
    Mam taki jak by co mogę wysłać.
  • REKLAMA
  • #5 10102358
    a7
    Poziom 1  
    Podpowiedzcie jeszcze gdzie ten filtr się znajduje w lodówce oraz gdzie go dostać. Z góry dzięki za pomoc
  • #6 10102743
    młody2066
    Poziom 20  
    Tu masz link,masz w nim fotkę,strzałką wskazałem gdzie jest filtr,żeby wyciągnąć przekręcasz w lewo.
    https://obrazki.elektroda.pl/3607488900_1320470015.jpg
    Ja mam takich filtrów kilka.Jak chcesz to napisz na prywatną wiadomość to się dogadamy.
  • #7 10840799
    strazak32
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Mam podobny problem ale z kostkarką nie robi lodu, lodówkę odkupiłem i już zaczynam się zastanawiać czy czegoś nie brakuje? Woda dochodzi do podajnika wody natomiast 2 elektrozawór nie przełącza się aby podać wodę do zbiornika gdzie tworzy się lód. mam pytanie czy może to być awaria elektrozaworu czy raczej on się nie załącza bo problem jest w kostkarce? gdzie szukać schematu jak powinna być wyposażona komora gdzie tworzy się lód? dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką Whirlpool WSC 5533A+S, w której nie działa dozownik wody, a kostki lodu tworzą się bardzo wolno. Odpowiedzi sugerują, że przyczyną może być zablokowany filtr wody, który należy wymienić co miesiąc. Dodatkowo, dźwięki pukania mogą być spowodowane przez lód w żaluzji. Użytkownik pyta o lokalizację filtra oraz gdzie można go zakupić. Inny uczestnik dyskusji porusza problem z kostkarką, która nie produkuje lodu, sugerując, że może to być związane z awarią elektrozaworu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA