logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Wykonanie nieskomplikowanego (?) układu elektronicznego

Wiewior81 13 Paź 2011 19:09 1722 1
REKLAMA
  • #1 10023690
    Wiewior81
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam,

Zlecę wykonanie zabawki :)
    Mój trzyletni syn przechodzi ostatnio okres uwielbienia dla sygnalizatorów ulicznych - i non-stop prosi mnie, żebym mu kupił taki do zabawy. Od tygodnia szukam czegoś odpowiedniego - i jedyne, co znalazłem w sklepach z zabawkami to sygnalizator "ogrodowy", tj. ponad półtorametrowy. A on chce taki dla zabawkowych samochodzików.

Czy ktoś z forumowiczów nie podjąłby się wykonania układu elektronicznego, który po włączeniu generowałby odpowiednie zasilanie dla 4 zestawów diód LED, symulujących czterokierunkowy sygnalizator drogowy?
    Założenia są następujące:

- Zasilanie z baterii AA lub AAA (ewentualnie z ich wielokrotności)
    - cykl automatyczny lub manualny - tj. albo światła zmieniają się same jak na prawdziwym skrzyżowaniu, albo przełączamy je przyciskiem - zmiana trybu jakimś mikrostykiem albo czymś takim, nie znam się :)
    - wyprowadzenie na cztery zestawy diód w odpowiednich kolorach zapalających się parami - aby dało się zasymulować sygnalizator na skrzyżowaniu o kształcie krzyża.
    - koszt nie przyprawiający o ból głowy ;)

Nie wiem, na ile skomplikowany jest taki układ, bo to zupełnie nie moja branża - ale jeśli ktoś zaprojektuje coś takiego, to może rozpocząć masową produkcję, bo to najwyraźniej nisza rynkowa...

Ewentualne oferty poproszę na priv lub maila - plukasiewicz81 na gmailu.

Pozdrawiam, Wiewiór81
  • REKLAMA
  • #2 10048618
    mckey18
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie, proszę poszukać w "kitach" w wersji zrób to sam, bodajże kiedyś widziałem model skrzyżowania ulicznego na "płasko" ale to nie stoi na przeszkodzie aby wykorzystać elektronikę do robienia czegoś ciekawszego.

Pozdrawiam
REKLAMA