Witam od kilku dni męczę się na pewnym problemem, otóż staram się zrobić porządek w bazie danych chcę kompletnie usunąć 60% tabel więc :
USE [bazadanych]
GO
TRUNCATE TABLE [dbo].[_tabela]
TRUNCATE TABLE [dbo].[_tabela1]
lecz nie udało się tego zastosować do wszystkich tabel w niektórych dostaje komunikat
Więc wywaliłem wszystkie rekordy ręcznie.
Niestety po tym zabiegu aplikacja korzystająca z tej bazy danych przestała działać i wyswietla errory.
domyślam się żę problem tyczy się w niewyczyszczonych "FOREIGN KEY constraintę i nie mam pojęcia jak je poprawnie wyczyścić.
Dodam że nie jestem expertem w takich sprawach, oczkolwiek bardzo mi zależy aby to ruszyło.
USE [bazadanych]
GO
TRUNCATE TABLE [dbo].[_tabela]
TRUNCATE TABLE [dbo].[_tabela1]
lecz nie udało się tego zastosować do wszystkich tabel w niektórych dostaje komunikat
Cytat:Msg 4712, Level 16, State 1, Line 2
Cannot truncate table 'dbo._Char' because it is being referenced by a FOREIGN KEY constraint.
Więc wywaliłem wszystkie rekordy ręcznie.
Niestety po tym zabiegu aplikacja korzystająca z tej bazy danych przestała działać i wyswietla errory.
domyślam się żę problem tyczy się w niewyczyszczonych "FOREIGN KEY constraintę i nie mam pojęcia jak je poprawnie wyczyścić.
Dodam że nie jestem expertem w takich sprawach, oczkolwiek bardzo mi zależy aby to ruszyło.