Witam!!!
kupilem sobie na allegro kabelek ktory powinien pasowac do nokia 3310 3410 i 5510 ale nie mam pojecia jak go wpjac do nokia 5510 kabelek jest z tej ukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36201597
Witaj To bardzo proste w kabelek wkładasz baterie ( strony tak jak byś wkładał baterie do telefonu ) a następnie wkładasz kabelek z baterią to telefonu
hehe dziala teraz tylko musze znalesc jakis program i pobawic sie chcialem sobie sofcik zmienic trudne tojest ??? bardzo ryzykowne ??? podpowiedzcie bo ja w tym zielonkawy
hehe dziala teraz tylko musze znalesc jakis program i pobawic się chcialem sobie sofcik zmienic trudne tojest ??? bardzo ryzykowne ??? podpowiedzcie bo ja w tym zielonkawy
Jeżeli chodzi o zmiane softu to niestety ale tym kablem nie dasz rady Najprościej jest wejsc na allegro i tam zakupić dejana z kablami do fleszowania http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35909425 Wg mnie nie warto robić własnego skoro dejan na allegro jest taki tani i przynajmniej masz ładnie zrobiony, pełen profesjonalizm Za pomocą dejana możesz wgrywać sobie oprogramowanie i simlocki do następujących modeli tel : 3210, 3310, 3330, 5110, 5130, 6110, 6130, 6150, 7110, 6210, 6250, 8210, 8250, 8850
Jeżeli chcesz się bawić to polecam jest użyteczny i nie drogi A soft do tych komórek dostaniesz wszędzie A z techtronika możesz sciągnąć już zmodyfikowane softy, które mają już w sobie rożne bajery Dodaje Ci jeszcze linka do programu OPM2 przez który możesz sobie wgrywać np. dzwonki i zrobić pełen becup Twojego telefonu http://www.n4r.glt.pl/
Róznica jest taka że Ty masz zwykłego f-busa lub m-busa a do fleszowania telefonu jest potrzebny fleszer, którym w tym przypadku jest DEJAN i program np rolis. Jak chcesz to moge ci zamieścić w załączniku rolisa to się sam przekonasz że nie bedzie działało Wybór należy do Ciebie
aha rozumiem to mam teraz inne pytanie nie wiem czemu ale moj telefon (nokia 5510) wyłącza sie po 5 sekundach od wlaczenia dochodzi do kodu pin i gasnie dzieje sie tak tylko wtedy gdy kabelek jest podpiety dla sprawdzenia podpialem nokie 3310 i wszystko jest ok oxygen ja widzi pozgrywalem dzwonki logo wgralem nawet a moje 5510 nic czy to moze wina tego ze w 3310 jest sciagniety simlock a w mojej 5510 on nadal siedzi (plus gsm)
✨ Dyskusja dotyczy podłączenia kabla zakupionego na Allegro, który powinien pasować do modeli Nokia 3310, 3410 i 5510. Kabel wkłada się do telefonu wraz z baterią, co umożliwia połączenie. Jednak kabel ten jest zwykłym kablem F-bus lub M-bus i nie pozwala na flashowanie oprogramowania. Do zmiany softu potrzebny jest specjalistyczny kabel typu DEJAN wraz z odpowiednim oprogramowaniem, np. Rolis lub OPM2, które umożliwiają wgrywanie softu, simlocków oraz zarządzanie dzwonkami i backupem. Telefon Nokia 5510 wyłącza się po kilku sekundach od włączenia, gdy kabel jest podłączony, co może być związane z simlockiem lub innymi problemami sprzętowymi. W przypadku modelu 3310 kabel działa poprawnie. Zalecane jest także sprawdzenie działania telefonu podłączając ładowarkę. Wygenerowane przez model językowy.