logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xbox 360 Pad - migające diody, brak połączenia z konsolą, co robić?

Durki 18 Paź 2011 16:13 46814 13
REKLAMA
  • #1 10039988
    Durki
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Witam, kupiłem za grosze używanego pada do xboxa 360 jednak nie chce się on łączyć z konsolą. Cały czas migają diody na konsoli i padzie i nic się nie dzieje. Ktoś spotkał się już z tym? Co może być nie tak? Jakieś pomysły, porady?
  • REKLAMA
  • #2 10040161
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    Musisz wcisnąć tego małego guzika w konsoli ,,synchro,,i drugi też w padzie obok LB.(tam jest taki mały przycisk.)
  • REKLAMA
  • #3 10040603
    Durki
    Poziom 10  
    Tak, ja wiem co to jest synchronizacja. Jak napisałem na konsoli i padzie migaja cały czas diody, te urządzenia nie mogą się znależć
  • REKLAMA
  • #4 10041180
    ebry
    Poziom 30  
    Ocena: 91
    A na innym padzie wszystko działa?
  • #5 10041986
    Durki
    Poziom 10  
    tak, cos jest nie tak z padem
  • #6 10042045
    tiger123414
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Ktoś ci sprzedał bubel, sprawdzałeś u sprzedającego przed zakupem czy działa?
  • REKLAMA
  • #7 10042062
    ebry
    Poziom 30  
    Ocena: 91
    Może jest zalany? Rozkręć i zerknij do niego.
  • #8 10043005
    Durki
    Poziom 10  
    Kupiłem tego pada jako uszkodzony. Rozkręcałem go i wygląda ok, tzn nie wydaje mi sie zeby był zalany;/ Nikt nie wie co można zrobić? Jaka część w tym padzie mogła paść?
  • #9 10091976
    grzekol
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Wygląda na uszkodzony moduł radiowy. Prawdopodobnie w skutek dostania się wilgoci. Na pewno nie widać żadnych śladów wody?
  • #10 10092365
    Durki
    Poziom 10  
    Nic nie widać właśnie... Też mi się wydaje że to ten moduł radiowy, widać że ktoś coś lutował przy takiej blaszce u góry pada, wydaje mi się że to ten moduł. Można to jakoś naprawić? Czy tylko na części pozostaje?
  • #11 10092381
    grzekol
    Poziom 11  
    Nowy pad jest na tyle tani, że nie warto bawić się w naprawę.
  • #12 10092426
    Durki
    Poziom 10  
    Ale chodzi o to że ja mam wystarczającą ilość padów w domu. Chce się z tym pobawić, naprawić. Jest sens? Czy tą część da się naprawić albo wymienić? Czy pozostaje tylko na części?
  • #13 11404543
    Skejcik23
    Poziom 2  
    Witam lekko odświeżę temat. Mam problem z synchronizacją pada do konsoli. Kupiłem konsolę Xbox 360 bez żadnych dodatków czyli gołą konsolę. Człowiek który mi ją sprzedał mówił ze jest sprawna. Pad sprawny 100% sprawdzany na innej konsoli i ok. Podczas synchronizacji mrugają diody i nic więcej. Proszę o podpowiedź gdzie szukać usterki dziękuję.

Dodano po 21 [minuty]:

Problem rozwiązany okazało się ze był uszkodzony moduł RF. Może komuś się przyda ta informacja.
  • #14 19490735
    roger298
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    odświeżę temacik - jak ktoś nie może sparować kontrolera z konsolą nawet przy pomocy przycisku z przodu, rozwiązaniem może być kabel usb. Właśnie miałem taki przypadek jak koledzy, więc podłączyłem kontroler na kabelek, taki z jednej strony USB a z drugiej to złącze które kontroler ma z przodu. Mignęła diodka w kabelku i mam łączność a wszystkie przyciski działają, to odłączam dziada, wpinam baterię i jakież jest moje zdziwienie - kontroler złapał łączność z konsolą :D. Taka operacja pomogła w obydwu kontrolerach, które zakupiłem i miały ten sam problem z komunikacją. Może to komuś jeszcze pomoże.
    Załączniki:
    • Xbox 360 Pad - migające diody, brak połączenia z konsolą, co robić? DSCN6157.JPG (4.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z używanym padem do Xbox 360, który nie łączy się z konsolą, a diody na padzie i konsoli migają. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym synchronizację przycisków, sprawdzenie działania innego pada oraz możliwość uszkodzenia modułu radiowego. Użytkownik potwierdził, że pad wygląda na sprawny, ale podejrzewa uszkodzenie modułu RF. Inny użytkownik zasugerował użycie kabla USB do połączenia pada z konsolą, co pomogło w synchronizacji. Ostatecznie, problem z synchronizacją został rozwiązany przez stwierdzenie uszkodzenia modułu RF.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA