logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z połaczeniem się telefonu z komputerem Siemens c65

hrypa 03 Gru 2004 21:53 1279 7
  • #1 1034397
    hrypa
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam mam problem znowu otóz program Data Exchange Software
    gdy włączam go pokazuje mi
    takie cos

Problem z połaczeniem się telefonu z komputerem Siemens c65

nie wiem co robic zmieniałem port z com3 na com4 na com3
    program atenabler v2.0 wykrywał go i na com4 też wykrywa go ale co z tego jak gdy uruchamiam Data Exchange Software to pokazuje mi to co wyżej kabel działał bo wgrywałem nim ukatualnienie do komórki, raz juz zadziałało tym programem ale teraz za chiny nie chce połączyć sie pomóżcie mi !!!
  • #2 1034901
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    ale do siemensów serii 65 jest chyba nny soft sprawdz na stronce siemensa lub w starych postach ja zamieszczałem do niego link
  • #3 1035062
    hrypa
    Poziom 11  
    orczxc napisał:
    ale do siemensów serii 65 jest chyba nny soft sprawdz na stronce siemensa lub w starych postach ja zamieszczałem do niego link

jest ale on tez nie działa
  • #5 1035702
    hrypa
    Poziom 11  
    dariusz_21 napisał:
    to ci pomoże

prosze uwaznie czytać :

nie wiem co robic zmieniałem port z com3 na com4 na com3
    program atenabler v2.0
  • #6 1035725
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    sprobuj programem mpm, dataexchange.. nie daje rady i ustaw com1, chyba ze to usb..
  • #7 1036053
    hrypa
    Poziom 11  
    MILO napisał:
    sprobuj programem mpm, dataexchange.. nie daje rady i ustaw com1, chyba ze to usb..

niestety to jest usb :-)
  • #8 1037256
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    w takim razie uzywaj MPM, zainstaluj sterowniki usb dla plyty glownej ,skieruj go na com3, i jesli sys xp to wrzuc drivery dll - nie zaszkodzi ich miec..., a tak powaznie to nie ma jakiejs recepty na rozwiazanie problemow z kablami usb z kazdym trzeba walczyc osobno i probowac...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy połączenia telefonu Siemens C65 z komputerem za pomocą programu Data Exchange Software, który po uruchomieniu wyświetla błąd uniemożliwiający komunikację. Użytkownik próbował zmieniać porty COM (COM3, COM4) oraz używał programu Atenabler v2.0, który wykrywał urządzenie, jednak Data Exchange Software nadal nie łączył się z telefonem. Kabel USB działał wcześniej do aktualizacji telefonu. W odpowiedziach zasugerowano, że dla serii Siemens 65 może być potrzebne inne oprogramowanie dostępne na stronie Siemensa lub w archiwalnych postach. Rekomendowano także użycie programu MPM oraz instalację sterowników USB dla płyty głównej, przypisanie portu COM3 i ewentualne dołączenie plików DLL sterowników w systemie Windows XP. Podkreślono, że problemy z kablami USB są często indywidualne i wymagają różnych prób konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA