logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przejściówka VGA-EURO. Podłączenie laptopa pod telewizor.

kamil6991 20 Paź 2011 19:08 14538 5
  • #1 10047584
    kamil6991
    Poziom 9  
    Witam. Chciałem podłączyć laptopa pod telewizor ale moja karta niestety nie ma wyjścia TV. Podczas przeglądania elektrody zauważyłem to: Link
    Nikt niestety nie powiedział do końca czy to zadziała i tu właśnie moje pytanie czy podłącze tym lapka pod tv?
    Karta graficzna ATI Radeon HD 4200 Series
  • #2 10047598
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2455
    kamil6991 napisał:
    Nikt niestety nie powiedział do końca czy to zadziała

Skoro sprzedają to zadziała.Jaki masz telewizor?Może ma wejście PC?
  • #3 10047624
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    kamil6991 napisał:
    ... tu właśnie moje pytanie czy podłącze tym lapka pod tv?
    Karta graficzna ATI Radeon HD 4200 Series

Podłączysz, ale niekoniecznie uda Ci się zmusić kartę do wysłania odpowiedniego sygnału dla telewizora.
  • #4 10047657
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2414
    Najlepiej postąpić zgodnie z sugestią sprzedającego:
    Cytat:
    Konwerter nie współpracuje z niektórymi kartami graficznymi oraz zintegrowanymi z płytą główną komputera !!!
    Jeśli nie jesteś pewien czy będzie on działał z Twoją kartą, zadaj pytanie sprzedającemu na e-maila!!!
    Brak zadania pytania sprzedającemu oznacza że jesteś pewien
    "na własną odpowiedzialność" że Twoja karta graficzna będzie działać z dołączonym programem!!!
    W przypadku zakupu na "własna odpowiedzialność" bez zadania pytania i braku możliwości skonfigurowania karty zwrotów nie przyjmuje!!!
    Powyższa informacja dotyczy wszystkich klientów!!!

A może chcesz sam zrobić taki konwerter? http://tacashi.tripod.com/elctrncs/vga2tv/vga2tv.htm

Na 100% zadziała taki: Link
  • #5 10047659
    kamil6991
    Poziom 9  
    Ireneo napisał:
    kamil6991 napisał:
    Nikt niestety nie powiedział do końca czy to zadziała

Skoro sprzedają to zadziała.Jaki masz telewizor?Może ma wejście PC?

No niekoniecznie musi zadziałać wielu sprzedawców zapewnia że działa a jak paczuszka przyjdzie to rozczarowanie. Rozumiem że chodzi ci o wejście VGA. Niestety nie gdyby miał nie szukał bym przejściówek
  • #6 10047701
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2414
    Poza tym coś mi się wydaje, że nie uzyskasz więcej jak 640x480 na takiej przejściówce. Sprzedający o tym na aukcji nie pisze, a popatrz dokładnie na zdjęcia obrazu z TV, które są tam zamieszczone, bo coś mi się zdaje, że na pulpicie Windowsa, w jakiejś "normalnej" rozdzielczości wchodzi więcej niż 6 ikon w pionie ;)
REKLAMA