logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LG GH22LP20 - obraz filmu DVD szybszy niż dźwięk

kubzal 20 Paź 2011 21:28 1530 9
REKLAMA
  • #1 10048314
    kubzal
    Poziom 10  
    Ostatnio mordowałem się z płytą dołączoną do słownika, której program nie widział po zainstalowaniu zawartości. Chciałem przekopiować zawartość płyty na komputer programem BulletProof File Copy 1.53 jednak trwało to ponad 11 godzin więc przerwałem proces i uznałem, że nie ma sensu. Dziś chciałem obejrzeć film DVD na komputerze i podczas odtwarzania miałem taki przybrzęk (obraz był szybszy niż dźwięk). Nie wiem czy się wyrażam jasno. W każdym razie chyba zwaliłem sobie nagrywarkę i ciekaw jestem czy da się to jakoś naprawić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10048350
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Skopiuj dvd na dysk i sprawdź czy z dźwiękiem nadal to samo aby wykluczyć problem z kodekami
    Nagrywarek praktycznie się nie naprawia tylko kupuje nowe bo są tanie
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 10048640
    kubzal
    Poziom 10  
    Na pewno nie z kodekami bo tydzień temu ta sama płyta działała dobrze. Ale spróbowałem skopiować jednak stoi w miejscu.
  • #5 10049145
    kubzal
    Poziom 10  
    Nie, nie tylko z tą z każda jaką próbuję odtworzyć ale jedna tylko była przeze mnie odtwarzana niecały tydzień wcześniej i nie było żadnych zastrzeżeń. Tak, bez rys.
  • REKLAMA
  • #6 10049207
    Resist_34
    Poziom 25  
    Ocena: 126
    Dzieje się tak samo zarówno z płytami CD jak i DVD ?
    Jeśli tak, to uruchom jakiś system Live (np. z pendrive) i sprawdź jak wtedy zachowuje się napęd.
  • #7 10049224
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    Na początek, to sprawdź tryb pracy napędu (czy czasem nie jest w PIO). Do tego dołóż próbę uruchomienia jakiejś płyty bootowalnej (nie z poziomu systemu, a przy starcie komputera), to da jakieś pojęcie czy na pewno nie jest to kwestia programowa.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #8 10050770
    kubzal
    Poziom 10  
    Jak mam sprawdzić do którego kontrolera IDE jest podłączony napęd? W jednym z kontrolerów pomocniczych mam ustawiony tryb PIO
  • REKLAMA
  • #9 10050795
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Wiec wywal oba kontrolery i zrestartuj komputer, zainstalują się od nowa i powinny już mieć UDMA
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 10053344
    kubzal
    Poziom 10  
    Udało się :) Wielkie dzięki wszystkim ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nagrywarką LG GH22LP20, gdzie obraz filmu DVD odtwarzany na komputerze był szybszy niż dźwięk. Po próbie skopiowania zawartości płyty przy użyciu programu BulletProof File Copy, proces trwał ponad 11 godzin, co skłoniło go do przerwania. Użytkownik potwierdził, że problem występuje z różnymi płytami, mimo że jedna z nich działała poprawnie tydzień wcześniej. Uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie kodeków, stanu płyt, trybu pracy napędu (czy nie jest w trybie PIO) oraz uruchomienie systemu Live z pendrive'a. Ostatecznie, po zrestartowaniu kontrolerów IDE, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA