Witam wszystkich. Mam problem z wolnym działaniem komputera myślę że jest to spowodowane wirusami oczywiście nie jestem w tej tematyce "rozeznany" więc proszę o pomoc...
w załączniku paczka a w niej dwa logi z OTL oraz GMER
Dziękuję każdemu kto zechce pomóc...
pozdrawiam
tomura83
Załączniki:
logi.rar(10.72 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Masz wykonac to co napisalem w takiej kolejnosci jak napisalem.
Dales log z OTL, ale skryptu oczywiscie nie wykonales bo po co...
Potrafię czytać ze zrozumieniem, ale wolałem się upewnić bo po użyciu combofixa zmieniły sie logi z OTL dlatego dałem kolejny załącznik nowych logów...
Przed chwilą dwukrotnie próbowałem wykonać skrypt ten który podałeś kilka postów powyżej, jednak bez skutku ponieważ program się zawiesza...
Czyszczenie wykonane (AntiZeroAccess)
Combofix użyty...
Skrypt z OTL -> zawiesza niestety...
Log z OTL nowy zrobiony
TDSSKiller- wykonane
wszystkie logi w paczce...
Wczoraj jak puściłem Combofixa to wykryl jakieś wirusy ale nie zdążyłem zapisać nazw...
P.S może coś robię nie tak z tym skryptem z OTL że sie zawiesza (chociaż wątpię)
Załączniki:
nowe logi.rar(25.58 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Użytkownik zgłosił problem z wolnym działaniem komputera, podejrzewając obecność wirusów. W odpowiedzi na jego prośbę o pomoc, uczestnicy forum zasugerowali użycie narzędzi takich jak ComboFix oraz OTL do analizy i usunięcia złośliwego oprogramowania. W trakcie dyskusji użytkownik wykonał kilka skanów, w tym z użyciem TDSSKiller, oraz dostarczył logi z OTL. Po wykonaniu zaleconych skryptów i aktualizacji Javy, problem został rozwiązany, a użytkownik podziękował za pomoc. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.