logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni

swiety2004 04 Gru 2004 16:18 1319 6
REKLAMA
  • #1 1035871
    swiety2004
    Poziom 2  
    Mam problem z rozebraniem 6210.
    Odkręciłem śrubki i dalej trzyma a nie chce połamać.
    Przyznaje że to troche dziwne.
    Trzyma gdzieś przy porcie podczerwieni.
    Prośił bym o jakieś rady a najchetniej zdjecia.
    Jest tak z każda 6210 czy tylko moja jest taka dziwna?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1035897
    fenoman
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    po wykręceniu wszystkich śrubek bierzesz telefon w prawą rękę
    wyświetlaczem do dołu, dolna część telefonu bliżej ciebie ma być .
    i odciągasz tylnią część obudowy, wszystko puściło ,ale trzyma przednia część, prawda ??
    To musisz dalej podnosić ,ale bujając na boki w tym samym czasie , w końcu
    puści obudowa i bedzie miał oddzielone. zostaje odkręcenie anteny wewn.
    i masz telefon rozebrany :)
  • REKLAMA
  • #3 1035913
    swiety2004
    Poziom 2  
    Czyli mam rozumieć że odkręcenie czterech śrubek wystarczy, nie ma tam żadnej ukrytej śrubki ani jakichś zatrzasków.Potem tylko używając wiekszej siły oddzielam obudowy?To co w końcu tam tak trzyma?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1035959
    fenoman
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    FOTKI
    Załączniki:
    • Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni IMG_0022.jpg (33.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni IMG_0021.jpg (34.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni IMG_0019.jpg (54.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni IMG_0018.jpg (44.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nokia 6210 – jak bezpiecznie rozebrać obudowę, blokada przy porcie podczerwieni IMG_0017.jpg (58.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #5 1036179
    grzechugd
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Tak jak widzisz na fotkach. Po rozkręceniu 4 śrubek pozostają jeszce 4 zatrzaski, dwa na wyskości wyświetlacza i dwa na samej górze. Zaczynaj od dołu, przeginaj na boki lub podwadź delikatnie w miejscu w którym trzymają zatzrzaski. Musi iść. Jak już zdejmniesz tylną część to zostaje jedna śrubka która trzyma antenke.
  • REKLAMA
  • #6 1036920
    krzychoo_soft
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    a jak rozebrać 7110? nie wiem czy przypadkiem antenki nie odłamie (bo trochę ze mnie fizol ;) )

w 7110 też są zatrzaski?

Podsumowanie tematu

✨ Rozebranie obudowy telefonu Nokia 6210 wymaga odkręcenia czterech śrubek, po czym tylna część obudowy jest odciągana od dołu, trzymając telefon wyświetlaczem do dołu. Obudowa jest dodatkowo zabezpieczona czterema zatrzaskami – dwoma przy wyświetlaczu i dwoma u góry, które należy delikatnie podważyć lub przegiąć na boki, aby je zwolnić. Po zdjęciu tylnej części pozostaje jedna śrubka mocująca antenę wewnętrzną, którą również trzeba odkręcić, aby całkowicie rozebrać telefon. Problem z blokadą obudowy przy porcie podczerwieni wynika właśnie z tych zatrzasków. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o modelu Nokia 7110 i pytanie o podobne zatrzaski w tym modelu. Dodatkowo udostępniono link do schematów serwisowych telefonów Nokia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA