logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

emachines E728 - ciągła praca wentylatora (T4500)

hubert1206 24 Paź 2011 21:26 2070 3
REKLAMA
  • #1 10062226
    hubert1206
    Poziom 2  
    Witam

Mam pytanie do użytkowników lub osób które miały do czynienia z wymienionym w temacie modelem laptopa. Czy normalnym jest zjawisko ciągłej pracy wentylatora? Procesor jaki tu występuje to T4500. Trochę mnie to dziwi bo we wcześniejszym laptopie (Acer, jakiś celeron mobilny) wentylator włączał się tylko pod największym obciążeniem. Temperatura przy normalnej eksploatacji to max 32 st a wentylator ciągle chodzi. Nawet podczas pisania tego posta to ok 28 dla jednego i 31 dla drugiego rdzenia a wentylator ciągle sie kręci. Obudowa chłodna. Dzwoniłem na infolinię Emachines ale twierdzą że nie kwalifikuje się to na reklamację.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10062303
    ak6
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    hubert1206 napisał:
    Dzwoniłem na infolinię Emachines ale twierdzą że nie kwalifikuje się to na reklamację.

Zamiast informować czy się kwalifikuje czy nie, niech cię poinformują czy to zjawisko jest normalne i stałe dla każdego egzemplarza tego laptopa.
  • REKLAMA
  • #3 10062353
    hubert1206
    Poziom 2  
    ak6 napisał:
    hubert1206 napisał:
    Dzwoniłem na infolinię Emachines ale twierdzą że nie kwalifikuje się to na reklamację.

Zamiast informować czy się kwalifikuje czy nie, niech cię poinformują czy to zjawisko jest normalne i stałe dla każdego egzemplarza tego laptopa.

Tzn tak. Pan poinformował mnie że prędkość wentylatora przy normalnej pracy (zrozumiałem że bez obciążenia) może sięgac do 3200 obr/min i jego ciągła praca jest normalna. Nie mam żadnych zbędnych procesów. Obudowa w miejscu pracy wentylatora dosłownie zimna a wentyl ciągle pracuje.
  • #4 10062400
    ak6
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    hubert1206 napisał:
    może sięgac do 3200 obr/min i jego ciągła praca jest normalna.

Trochę to dziwne zachowanie, ale w laptopie tej marki wszystko jest, niestety możliwe.
REKLAMA