logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TEVION TV5560 VT STEREO - przestrojenie fonii z BG na DK, tryb serwisowy

Radek_CB 05 Lis 2011 10:01 684 2
REKLAMA
  • #1 10103085
    Radek_CB
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie. Mam problem z przestrojeniem tego telewizora , wstawiłem do niego płytkę fonii równoległejAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - wejście do tej płytki połączyłem kabelkiem do ostatniej nóżki głowicy patrząc od strony wejścia antenowego, z kolei wyjście z tej płytki podłączyłem pod nóżkę filtra 5,5mhz(pierwszą od lewej patrząc od strony napisu). 5V do płytki pociągnąłem z jakiegoś układu scalonego a masę do obudowy głowicy. Niestety słyszę tylko szum nie ma śladu żadnej fonii. W menu w opcjach strojenia jest do wyboru tylko standard BG nie można zmienić na DK słyszałem ze po wejściu w tryb serwisowy można go zmienić na DK niestety w żaden sposób do tego trybu nie mogę wejść Zdjęcie telewizora :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Najprawdopodobniej jest w nim płyta BEKO 16.1 :http://www.websiti.com/plcforum/upload/index.php?action=downloadfile&filename=BEKO%20%2016.1.zip&directory=TV-Sat-VCR-Radio-Autoradio-HiFi-Elettrodomestici/Beko-BlueskyUnited&PHPSESSID=1344c3fedbc29748b75c5c392ae59568

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10103107
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2930
    O przestrajaniu TV na Elektrodzie napisano już wszystko. Trzeba tylko szukać, czytać, rozumieć o czym mowa i tak zrobić.
  • #3 10103304
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany pkt 1, 2, 3, 6.
    Nawet prawidłowo linku nie może kolega zamieścić!

Nie tylko o przestrajaniu, ale nawet o tym TV i tym chassis jest wszystko na forum. Wystarczy trochę poczytać. O możliwości wchodzenia w tryb serwisowy również!
    A jak szkoda czasu na czytanie, albo tego co napisano nie można zrozumieć, to pozostaje oddać TV do serwisu. Będzie szybko, skutecznie, za przyzwoitą cenę i w dodatku z gwarancją!
REKLAMA