logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion DV63100 - BIOS wykrywa 200GB RAM po wymianie na Kingston 8GB DDR3

kamlocik 05 Lis 2011 21:30 1058 3
REKLAMA
  • #1 10105882
    kamlocik
    Poziom 2  
    Witam, znajomy zakupił sobie niedawno wyżej wymienionego laptopa. Były tam zamontowane 2 kości pamięci Samsunga po 2GB DDR3 1333MHz. Znajomy postanowił wymienić je i zakupił w sklepie dwie kości kingstona po 4GB DDR3 1333 MHz. Z tego co zdarzyłem się zorientować przez telefon to sprzedawca twierdził, że będą działać w tym laptopie. Obecnie nie jestem w stanie spotkać się z nim osobiście by coś mu pomóc przez co tez Wam przekazuję bardzo okrojone informacje na temat problemu. Mianowicie wiem tylko tyle, że gdy zamontował owe 2 kości pamięci to owszem bios pokazał mu, że ma te 8 GB, ale system używał tylko 3740 MB. Gdy postanowił w biosie ustawić wykrywanie RAM'u na auto wyskoczyło mu że ma 200GB RAM'u. Dodam, że poprzednie kości działają poprawnie. Jak już mówiłem, nie mogę się z nim spotkać i zobaczyć dokładnie, wiem tylko to co on potrafił mi sprawdzić i przekazać przez telefon.

Tu moja prośba być może ktoś z Was miał już jakiś taki podobny kłopot i może orientuje się w czym może tkwić problem. Z góry dziękuję za każda odpowiedź. I proszę o nie zamykanie tematu ze względu na małą ilość informacji o problemie, ale jak tylko będę mógł mieć laptopa przed sobą na pewno podam ich znacznie więcej.

Pozdrawiam i liczę na pomoc,
    kamlocik
  • REKLAMA
  • #2 10105907
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Nie ma takiego modelu. Podaj dokładne dane z nalepki pod baterią.
  • REKLAMA
  • #3 10105965
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3512
    Jaki system operacyjny, ilu bitowy?
  • #4 10107000
    kamlocik
    Poziom 2  
    Win 7 Home 64 bit. Dokładny model postaram się podać wieczorem, być może uda mi się z nim spotkać.

Pozdrawiam,
    kamlocik
REKLAMA