logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq CQ60 - resetuje się i czarny ekran przy uruchamianiu systemu

zolwik1397 06 Lis 2011 13:16 1987 3
REKLAMA
  • #1 10108124
    zolwik1397
    Poziom 9  
    Witam. Moj laptop resetuje sie po paru minutach uzytkowania. Wczoraj calego przeczyscilam. I nie mial prawie wcale kurzu. Resetuje sie a gdy juz jest na etapie wybierania czy wlaczyc go normalnie czy w trybie awaryjnym to ekran robi sie czarny. I niestety musze go calkowicie wylaczyc. Dodam ze uzywam specjalnych wiatraczkow ktore go chlodza. Pomocy! :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10111560
    Saper 18
    Poziom 18  
    Ocena: 186
    zolwik1397 napisał:
    Resetuje sie a gdy juz jest na etapie wybierania :cry:

?? Rozjaśni??

Jeżeli chodzi czy o tryb ładownia Windowsa i staje to sprawdź dysk twardy czy nie poginęły partycje ostatecznie musisz zrobić reinstalację systemu lub przeprowadzić 'recowery' odzysk systemu
  • REKLAMA
  • #3 10128664
    zolwik1397
    Poziom 9  
    Mam jeszcze jeden problem z nim. Nie dziala mi internet bezprzewodowy. Gdy naciskam przycisk od internetu to nadal swieci sie czerwona lampka i wyskakuje komunikat disclase (jakos tak, nie pamietam)
    Co do tego wylaczania sie laptopa po paru minuatch. Przed wylaczeniem pojawia sie niebieski ekran. I wtedy trzeba go calkowicie wylaczyc bo juz sie nie wlaczy sam po restarcie przez to ze zacina sie na dobre w czasie wczytywania. Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #4 10130708
    Paramedicum
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    zolwik1397 napisał:
    Mam jeszcze jeden problem z nim. Nie dziala mi internet bezprzewodowy. Gdy naciskam przycisk od internetu to nadal swieci sie czerwona lampka i wyskakuje komunikat disclase (jakos tak, nie pamietam)
    Co do tego wylaczania sie laptopa po paru minuatch. Przed wylaczeniem pojawia sie niebieski ekran. I wtedy trzeba go calkowicie wylaczyc bo juz sie nie wlaczy sam po restarcie przez to ze zacina sie na dobre w czasie wczytywania. Pozdrawiam.

Sprawdź czy aby na pewno karta bezprzewodowa jest włączona w biosie. Jeśli tak, sprawdź czy w Menadżerze urządzeń występują znaki zapytania jakiś urządzeniach.
REKLAMA