logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mora 674.3 - Brak ogrzewania i ciepłej wody, palnik nie zapala się

qreqe 08 Lis 2011 11:01 2246 5
  • #1 10115671
    qreqe
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam problem z piecem. W piątek z jakiegoś, nieznanego mi powodu piec przestał działać, do tego czasu było wszystko w porządku.
    Niby wszystko wygląda właściwie, pali się dioda, płomień gazu jest... Niestety ogrzewanie nie działa oraz nie podgrzewa wody, palnik nie zapala, nie wiem dlaczego. Przestał reagować, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć w czym tkwi problem ?
  • #2 10116564
    qreqe
    Poziom 2  
    Czy nikt nie potrafi mi pomóc ? Może ktoś miał podobne problemy w swoim piecu, innego producenta ?
  • #3 10117274
    Jackie7891
    Poziom 11  
    pierwsze co powinieneś zrobić to przeczyścić filtr gazu.
    Pozdrawiam
  • #4 10119240
    kowal001
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 41
    qreqe napisał:
    Mam problem z piecem.... Przestał reagować, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć w czym tkwi problem ?

Trzeba przyznać, że jest to urządzenie archiwalne :) sprzed ponad 20 lat. Ale jest światło w tunelu ... w Polsce jest przedstawiciel www.mora.com.pl powinni mieć jakieś zaplecze i możliwości techniczne do tak starych i nowych urządzeń marki MORA. W ostateczności pozostaje szukanie w necie na czeskich stronach np. tu http://www.plynoservistodorov.cz/sporakymora.php
  • #5 10119833
    qreqe
    Poziom 2  
    Dzięki za podpowiedzi, ale co może być przyczyną tej awarii ?
    Mogę oczywiście zadzwonić i umówić się z serwisantem, ale czy to konieczne, czy też może byłbym w stanie sam naprawić uszkodzenie jeżeli ktoś potrafiłby mnie poinstruować ?

Dodano po 4 [godziny] 17 [minuty]:

Dzięki Wam za dobre chęci, ale naprawiłem sam !! ;D
    Przestudiowałem wszystkie fora w internecie, korzystając z internetowego tłumacza i metodą prób i błędów udało mi się rozwiązać problem.
    To potęga Internetu ! Umiejętnie z niego korzystając bardzo wiele można problemów sprzętowych samemu rozwiązać.
  • #6 10834013
    webe
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam
    Byłoby dobrze, jakbyś napisał co zrobiłeś, że jest już ok. Mam ten sam problem...
    Pozdrawiam
REKLAMA