logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralny zamek - Golf IV - brak domykania szyb z kluczyka

cierpliwy_1 08 Lis 2011 18:45 1074 3
REKLAMA
  • #1 10116972
    cierpliwy_1
    Poziom 9  
    Witam
    Czytałem wszystkie tematy, zgadzam się z diagnozami, ale u mnie jest nowy problem.
    Po wymianie zamka drzwi przednich lewych na nowy, dalej brak sterowania całym centralnym a do tego otwiera szyby przy zamykaniu.
    Poza tym działa wszystko: blokowanie z środkowej konsoli, zapala się światło przy otwartych drzwiach, sygnał zostawionych włączonych świateł działa, lampka dolna w drzwiach też działa a najciekawsze jest to że działa centralny z prawych drzwi ale nie ma już domykania szyb z kluczyka.
    Zginęło po wymianie zamka.
    Czekam na podpowiedzi.
    Pozdrawiam.

Poprawiłem pisownię. Mod.[CameR]
  • REKLAMA
  • #2 10117265
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Czy zamek jest nowy fabrycznie, czy używka. Bo jeśli używka, to może ktoś zamienił kolejność styków. Podajesz, iż podczas zamykania drzwi otwiera szybę, to sprawdź, czy podczas otwierania kluczykiem zamyka szybę. W takim przypadku świadczyłoby o zamianie przewodów zasilających silnik szyb. Wiem też, że występuje kilka typów zamków tj. w zależności od wersji auta (ubogiej i bogato wyposażonej).
  • REKLAMA
  • #3 10117611
    cierpliwy_1
    Poziom 9  
    zamek jest fabrycznie nowy na sucho działał sprawnie możliwe że jak podłączali alarm pod zepsuty zamek to się dostosowali zresztą padł i dzisiaj reklamowałem ale jak sprawdzali to zadziałało im domykanie szyb z ich instalacji alarmowej a zamek zamykało ale nie chciało otwierać jak coś dojdę dam znać
  • #4 10118128
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3265
    Pierwszy raz poprawiłem pisownię Twojego postu, ale widzę że to niczego Cię nie nauczyło.
    Kolejny post i to samo.
    Proszę zamieścić temat ponownie i pisać poprawnie.
    Regulamin: 3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA