Witajcie,
Po raz kolejny mam problem ze środowiskiem programistycznym. Otóż piszę sobie program, chcę kompilować i dostaję taki komunikat o błędzie:
Usunąłem dwie zmienne typu double i program się skompilował. Hex zajmuje ok. 89kB. W trakcie wgrywania programu OpenOCD poinformował mnie iż zapisał do pamięci mikrokontrolera ok 32kB kodu. Sądzę więc że nie jest to brak pamięci mikrokontrolera, a może jednak jest? Czy można coś z tym zrobić?
Po raz kolejny mam problem ze środowiskiem programistycznym. Otóż piszę sobie program, chcę kompilować i dostaję taki komunikat o błędzie:
c:/codesourcery/sourcery g++ lite/bin/../lib/gcc/arm-none-eabi/4.5.2/../../../../arm-none-eabi/bin/ld.exe: robot.elf section `.text' will not fit in region `rom'
c:/codesourcery/sourcery g++ lite/bin/../lib/gcc/arm-none-eabi/4.5.2/../../../../arm-none-eabi/bin/ld.exe: region `rom' overflowed by 192 bytes
collect2: ld returned 1 exit status
cs-make: *** [robot.elf] Error 1Usunąłem dwie zmienne typu double i program się skompilował. Hex zajmuje ok. 89kB. W trakcie wgrywania programu OpenOCD poinformował mnie iż zapisał do pamięci mikrokontrolera ok 32kB kodu. Sądzę więc że nie jest to brak pamięci mikrokontrolera, a może jednak jest? Czy można coś z tym zrobić?