logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fabia 1.4 MPI 2002 - samoczynne otwieranie przednich szyb przy otwieraniu drzwi

jaroszewskik 07 Gru 2004 23:58 2762 4
REKLAMA
  • #1 1044656
    jaroszewskik
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Fabia 1,4 MPI 2002r. Auto mam od miesiąca i już dwa razy zdarzyło mi się że przy otwieraniu tylnych drzwi (silnik wyłączony) obie przednie szyby same otwietają sie do końca. Gdy wszystko pozamykam i prubuję powtórzyć manewr to już wszystko jest w normie. Auto ma centralny zamek, brak alarmu - nigdy nie był montowany.

Czy ktoś wie o co chodzi???
    Proszę o radę??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1044679
    Rekin1980
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    zwarcie w laczniku drzwi-slupek
  • REKLAMA
  • #3 1044907
    jaroszewskik
    Poziom 11  
    dzieki za radę, jeszcze nie wiem jak to sprawdzić ale chyba jakoś sobie potradzę.
  • REKLAMA
  • #4 1045558
    Doran
    Poziom 14  
    jak to zwarcie ? z tego co wiem w fabii jest can bus i jego zwieranie lub rozwieranie nie wywoluje takich efektow (a szyby komunikuja sie wlasnie w ten sposob) bo przeciez to transmisja cyfrowa . Ja sprawdzilbym przewod ktory idzie od zamka ten odpowiedzialny za otwieranie szyb przy przytrzymaniu kluczyka w zamku w pozycji otworz (otwiera obie szyby) , lub swich ktory za to odpowiada .
  • #5 1049904
    jaroszewskik
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za te informacje. Wydają sie być bardziej logiczne. Mam rozumieć, że czeka mnie rozkręcenie przednich drzwi i sprwadzenie elektryki, szczególnie przy zamku???
    Obawiam sie rozkręcenia tapicerki drzwi, szczególnie tych plastików podłokietnika. Czy jest jakiś patent by ich nie uszkodzić i nie zarysować .
REKLAMA