logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto II/FL 1999-2004: Jak podłączyć prędkościomierz bez ABS?

fast96 13 Lis 2011 22:20 870 1
REKLAMA
  • #1 10135982
    fast96
    Poziom 1  
    jak w temacie prędkościomierz nie działa po przekręceniu stacyjki wskazówka podnosi sie na 0 co wskazuje iż prędkościomierz działa wykluczam również awarię czujnika w skrzyni wymieniony na nowy moje punto to II generacja z 1999 ale silnik skrzynia cała instalacja ,body ecu ,ecu od silnika ,wiązka w kabinie , oraz cały środek auta oprócz ABS (którego teraz w aucie nie ma) został wymieniony z punta IIFL 2004r wyczytałem gdzieś że prędkość może czytać z ABS'u (co najprawdopodobniej jest u mnie) ale czy jest sposób na obejście tego np przez poprowadzenie sygnału z czujnika bezpośrednio pod zegar?? z góry dziękuję za odpowiedzi

to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :)
  • REKLAMA
  • #2 10136737
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6165
    Post był raportowany.

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
    Poza tym, o ile się nie mylę, to w polskiej pisowni stosujemy znaki przestankowe takie jak kropka, przecinek i piszemy z ogonkami np. ą, ę itd.
    Nazwy własne też piszemy z wielkiej litery np. Polsat, Philips itd.
REKLAMA