logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podgrzewacz wody Neckar N19E - czerwona dioda, mokra obudowa, nie odpala

marcopolcop 16 Lis 2011 19:27 7957 2
REKLAMA
  • #1 10146262
    marcopolcop
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich .
    Mam również i problem z z podgrzewaczem wody neckar N19E . Przestał działać mrugała czerwona dioda. Wymieniłem baterie i NIC.
    Czytałem inne tematy starsze zwiazane z tym podgrzewaczem ale myśle ze moj jest inny problem. Czasami działa , częściej nie działa niestety. Czasami jak odkręcam wode to tyka. (tyk tyk tyk) ale nie zapala. A za innym razem tyka i zapala. Dosyc dłużej niz zawsze działal (przez dwa lata ).

Ściągnąłem obudowę zauważyłem, że jest tam mokro tzn biała mała skrzynka obok baterii do niej idzie czarny kabel jak i również w pojemniku na baterie.
    co mam robić . ?
    sam coś zdziałam czy dzwonić po serwis?

Dziekuje z góry za pomoc, jeżeli zrobiłem coś źle na forum sorry jestem tu nowy.
  • REKLAMA
  • #2 10146801
    Bobbo
    Poziom 22  
    Ocena: 290
    Trzeba wymieniŋ /nie jest to trudne pokrywę zespołu wodnego aby nie kapało i wysuszyć lub wymienić mikrostyk aby iskrzyło i zapalało.
  • #3 10147065
    zybie
    Poziom 30  
    Ocena: 753
    Sprawdż ustawienie elektrody zapłonowej może jest zbyt duża odległość od palnika i dlaczego jest wilgoć w pojemniku na baterię.
REKLAMA