Witam.
Czas włączania komputera wydłużył mi się do 3 minut (normalnie włącza się w 50, góra 60 sekund). Po zalogowaniu widzę tylko czarny ekran i kursor. Dopiero po zrestartowaniu zaloguję się w miarę normalnie, ale wtedy komputer zawiesza się na jakieś 5 minut. Obok kursora jest tzw. klepsydra.
Proszę o sprawdzenie logów (z OTL i GMER'a).
Mam Windows 7 Home Premium 64-bit.
Załączniki:
GMER.txt(20.3 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
OTL.Txt(77.89 KB)
Zrobiłam tak jak kazałeś. Daję log z OTL i screeny z HD Tune.
Inne problemy które zauważyłam:
- antywirus Avast się wyłączył (potem nie mogłam włączyć osłon, postanowiłam go odinstalować, po 2 godzinach prób w końcu mi się udało to zrobić. Potem nastąpił problem z instalacją antywirusa. Okienko instalatora nie pokazywało się. Jakimś cudem udało mi się go zainstalować. )
- po zalogowaniu nie mogę zmienić np. głośności, wyświetla się okienko: nastąpiły problemy z Eksploratorem Windows
- w Windows Media Player nie mogę rozjaśniać wideo (https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2137419.html)
Załączniki:
OTL.txt(2.58 KB)
✨ Użytkownik zgłosił problem z wydłużonym czasem logowania do systemu Windows 7 Home Premium 64-bit, który wynosił 3 minuty, zamiast normalnych 50-60 sekund. Po zalogowaniu pojawiał się czarny ekran z kursorem, a komputer zawieszał się na około 5 minut. Użytkownik próbował defragmentacji dysku, co nie przyniosło efektów. Zostały zaproponowane różne rozwiązania, w tym użycie programu HDTune do analizy dysku oraz usunięcie niechcianych programów, takich jak Auslogics Toolbar i Ask. Użytkownik zgłosił również problemy z antywirusem Avast, który się wyłączył, oraz z Eksploratorem Windows. W dalszej części dyskusji zasugerowano sprawdzenie pamięci RAM za pomocą Memtest. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że problemy zostały rozwiązane. Wygenerowane przez model językowy.